Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dewaele Vastgoedgroep neemt First Immo over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Dewaele Vastgoedgroep neemt First Immo over

Filip Dewaele (l.) en Wim Peleman zijn ervan overtuigd dat lokale spelers met een lokaal netwerk altijd hun meerwaarde zullen hebben.

Dewaele Vastgoedgroep uit Roeselare neemt de Antwerpse makelaarsgroep First Immo uit Kalmthout over.  Met 38 kantoren wordt de nieuwe groep de grootste onafhankelijke makelaar in ons land en de derde grootste vastgoedmakelaar na de franchiseketens ERA en Century 21.
Op geografisch vlak sluit de lokale verankering van Dewaele Vastgoedgroep in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel aan op die van First Immo in Antwerpen en Oost-Vlaanderen, waardoor de regionale spreiding van de groep exponentieel toeneemt.  In cijfers betekent dit dat met 220 mensen verspreid over 38 kantoren jaarlijks 2.400 verkoopstransacties en 2.000 verhuurtransacties zullen gerealiseerd worden. De groep is ook syndicus van meer dan 500 appartementsgebouwen.
 
In 2013 ontmoetten Filip Dewaele (CEO Dewaele Vastgoedgroep) en Wim Peleman (CEO First Immo) elkaar voor het eerst. Toen al bleken beide spelers over hetzelfde dna in de bedrijfswaarden en -cultuur te beschikken. Zowel Dewaele als First Immo zweren bij een lokaal verankerd kantorennetwerk, centraal aangestuurd in eigen beheer om de kwaliteit van de dienstverlening in elke vestiging te kunnen garanderen. 
 
Dewaele Vastgoedgroep werd in 1984 opgericht door Pol Dewaele. Na zijn overlijden in 2007 werd de groep geleid door zijn zoon Filip Dewaele, Geert Berlamont en Stefaan Coucke.  Dewaele Vastgoedgroep telt vandaag 185 medewerkers, verspreid over 25 kantoren in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel. 
 
First Immo is opgericht in 1996 en werd in 2007 overgenomen door Wim Peleman, Martine De Kock en Rik Herrygers. Sindsdien kenden zij een sterke groei van kantoren in eigen beheer waardoor ze een gevestigde waarde zijn in Noord-, Centrum- en Zuid-Antwerpen en gedeeltelijk in Oost-Vlaanderen. In september openden ze hun dertiende kantoor in Puurs. Het team van First Immo bestaat uit 38 
vastgoedmedewerkers.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft bouwondernemers heeft weinig vertrouwen in nieuwe Vlaamse regering

Helft bouwondernemers heeft weinig vertrouwen in nieuwe Vlaamse regering

Meer dan de helft van de bouwondernemers heeft op dit moment weinig tot zeer weinig vertrouwen in de nieuwe Vlaamse regering. Dat blijkt uit een rondvraag die de beroepsvereniging Bouwunie hield bij 178 Vlaamse aannemersbedrijven. Volgens hen[…]

11/10/2019 | ImmoProjecten
Driekwart aannemers zijn tegen maatregelen Vlaamse regering

Driekwart aannemers zijn tegen maatregelen Vlaamse regering

Ongeziene rush op vastgoed na afschaffing woonbonus

Ongeziene rush op vastgoed na afschaffing woonbonus

Woonhaven Antwerpen bereidt nieuwe projecten voor

Woonhaven Antwerpen bereidt nieuwe projecten voor

Meer artikels