Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dewaele Vastgoedgroep neemt First Immo over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Dewaele Vastgoedgroep neemt First Immo over

Filip Dewaele (l.) en Wim Peleman zijn ervan overtuigd dat lokale spelers met een lokaal netwerk altijd hun meerwaarde zullen hebben.

Dewaele Vastgoedgroep uit Roeselare neemt de Antwerpse makelaarsgroep First Immo uit Kalmthout over.  Met 38 kantoren wordt de nieuwe groep de grootste onafhankelijke makelaar in ons land en de derde grootste vastgoedmakelaar na de franchiseketens ERA en Century 21.
Op geografisch vlak sluit de lokale verankering van Dewaele Vastgoedgroep in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel aan op die van First Immo in Antwerpen en Oost-Vlaanderen, waardoor de regionale spreiding van de groep exponentieel toeneemt.  In cijfers betekent dit dat met 220 mensen verspreid over 38 kantoren jaarlijks 2.400 verkoopstransacties en 2.000 verhuurtransacties zullen gerealiseerd worden. De groep is ook syndicus van meer dan 500 appartementsgebouwen.
 
In 2013 ontmoetten Filip Dewaele (CEO Dewaele Vastgoedgroep) en Wim Peleman (CEO First Immo) elkaar voor het eerst. Toen al bleken beide spelers over hetzelfde dna in de bedrijfswaarden en -cultuur te beschikken. Zowel Dewaele als First Immo zweren bij een lokaal verankerd kantorennetwerk, centraal aangestuurd in eigen beheer om de kwaliteit van de dienstverlening in elke vestiging te kunnen garanderen. 
 
Dewaele Vastgoedgroep werd in 1984 opgericht door Pol Dewaele. Na zijn overlijden in 2007 werd de groep geleid door zijn zoon Filip Dewaele, Geert Berlamont en Stefaan Coucke.  Dewaele Vastgoedgroep telt vandaag 185 medewerkers, verspreid over 25 kantoren in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel. 
 
First Immo is opgericht in 1996 en werd in 2007 overgenomen door Wim Peleman, Martine De Kock en Rik Herrygers. Sindsdien kenden zij een sterke groei van kantoren in eigen beheer waardoor ze een gevestigde waarde zijn in Noord-, Centrum- en Zuid-Antwerpen en gedeeltelijk in Oost-Vlaanderen. In september openden ze hun dertiende kantoor in Puurs. Het team van First Immo bestaat uit 38 
vastgoedmedewerkers.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Quares Student Housing wil uitbreiden naar Leuven

Quares Student Housing wil uitbreiden naar Leuven

Quares Student Housing, gespecialiseerd in studentenvastgoed, wil 10 miljoen € ophalen bij investeerders om verouderde studentenkoten te vervangen door kwalitatieve en veilige kamers. Het Antwerpse vastgoedbedrijf mikt tegen 2024 op een[…]

20/10/2020 | Huisvesting en VastgoedLeuven
Interesse investeerders richt zich nu vooral op nieuwbouwwoningen

Interesse investeerders richt zich nu vooral op nieuwbouwwoningen

Vastgoedgroep Artenys wordt Sankt

Vastgoedgroep Artenys wordt Sankt

Luxevastgoed verpulvert verkooprecords

Luxevastgoed verpulvert verkooprecords

Meer artikels