Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dewaele Vastgoedgroep en Troostwijk gaan samen vastgoed verkopen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Dewaele Vastgoedgroep en Troostwijk gaan samen vastgoed verkopen

Sofie Spriet, CEO van Dewaele Vastgoedgroep.

© Marc Wallican

Dewaele Vastgoedgroep en de online veilingspecialist Troostwijk gaan voortaan via een joint venture vastgoed online verkopen. Het zal  voornamelijk gaan om residentiële en industriële panden afkomstig uit faillissementen, bankbeslagen of overheidsopdrachten. Door hun expertises te bundelen willen ze voor curatoren, banken en lokale overheden de belangrijkste partner worden voor het online vermarkten van vastgoed.
De joint venture tussen een online veilinghuis en een vastgoedmakelaar is uniek in ons land en toont ook meteen de ambitie van beide partijen. Troostwijk, een onderdeel van TBAuctions, heeft al langer ervaring met curatoren, bewindvoerders, banken en lokale overheden en beschikt over een uitgebreid netwerk met het oog op het online veilen van roerende goederen. Voortaan kunnen banken en curatoren voor de veiling van zowel roerende als onroerende goederen uit een faillissement of beslag bij één partner terecht.
 
Voor het veilinghuis past de joint venture in een strategie om zijn Europese positie verder uit te breiden. Eind november trad bijvoorbeeld nog het Belgische online veilinghuis voor roerende goederen Vavato toe tot de TBAuctions-groep. Met een partner als Dewaele Vastgoedgroep wil het veilinghuis vooral het veilen van vastgoed prominenter in haar aanbod te kunnen opnemen.
 
“Een partner voor de verkoop van het vastgoed dat wij aanbieden in België zorgt voor een vlotter verloop van dossiers en voor schaalbaarheid. De combinaite van een online veilingplatform op Europees niveau met een grote en onafhankelijke Belgische vastgoedmakelaar met zowel residentiële als commerciële vastgoedexperten, geeft naar ons gevoel een perfecte match voor onze gezamenlijke doelgroep van curatoren, banken en lokale overheden. Daarnaast zien wij veel potentieel in het veilen van vastgoed, waarmee we in Nederland via BVA Auctions marktleider zijn”, zegt Andy Vons, directeur bij Troostwijk.
 
De joint venture tussen Dewaele Vastgoedgroep en Troostwijk zorgt er voor dat een curator of bank voortaan één partner heeft om zowel de roerende als de onroerende goederen uit bijvoorbeeld een faillissement of beslag te verkopen. Dit maakt het verloop en de afhandeling van het dossier voor deze curator of bank tijds- en dus ook kostenbesparend.
 
“De verkoop van onroerend goed uit een faillissement of bankbeslag gaat omwille van de noodzakelijke rechterlijke machtiging vaak gepaard met de nood aan een biedprocedure, waardoor men meestal bij een notaris uitkomt. Die heeft echter niet altijd de nodige technische en commerciële kennis inzake het vermarkten van bedrijfsmatig vastgoed in huis, noch het netwerk aan potentiële kandidaat-kopers, waardoor niet altijd een correcte prijs voor het vastgoed behaald wordt. Onze strategische samenwerking brengt deze commerciële vastgoedkennis en de objectivering van de verkoopsprocedure via een biedplatform voortaan samen”, legt CEO Sofie Spriet van Dewaele Vastgoedgroep uit.
 
In de aanloop naar de joint venture realiseerden Troostwijk en Dewaele samen al enkele dossiers. Ze traden al bij verschillende aanbestedingen van gemeenten samen en met succes op. De focus van de joint venture ligt vandaag op de verkoop van panden uit faillissementen, bankbeslagen en overheidsopdrachten, maar ook vrijwillige verkopen en verkopen uit bewindvoering behoren tot de mogelijkheden.
 
Met deze samenwerking legt Troostwijk niet alleen een uitgebreid curatorennetwerk dat zij doorheen de jaren in België uitbouwde op tafel, maar ook een internationaal koperspubliek en jarenlange expertise inzake online veilingen. Dewaele Vastgoedgroep vult dit aan met onder andere kennis van de residentiële en commerciële vastgoedmarkt en een lokaal verankerd kantoren- en klantennetwerk, gekoppeld aan eigen ontwikkelde vastgoedsoftware en online marketing-algoritmes.
 
Beide partijen geven nog mee dat, ondanks het gebruik van het online biedplatform, zowel de commercialisatie als de begeleiding van de verkoop gegarandeerd persoonlijk blijft en verloopt zoals bij een klassieke verkoop. Hierbij krijgen de betrokken partijen steeds heel transparant alle info over het verloop van het dossier, de finalisering van de verkoop tot zelfs de verrekening van het ereloon.
Andy Vons, directeur van Troostwijk.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels