Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Devako opent tweede toonzaal en atelier in Veldegem

Devako opent tweede toonzaal en atelier in Veldegem

Materieelinvoerder en -verdeler Devako Machinery uit Kortemark heeft in juni een tweede vestiging geopend in Veldegem (Zedelgem). Daar worden alle verkoop-, verhuur- en onderhoudsactiviteiten voor de bouw- en groensector gegroepeerd, terwijl de site in Kortemark zich voortaan specialiseert in landbouwmachines.

Devako ontstond in 1987 als niet-merkgebonden servicebedrijf voor landbouwmachines en werd al kort na de oprichting verdeler van de merken Kuhn en Peecon. Daar kwamen met de jaren nog meer machines en merken bij, zoals de grondbewerkingsmachines van Steeno en heftrucks van Linde. Eind jaren '90 van vorige eeuw begon Devako met de verkoop, verhuur en het onderhoud van minigravers en dumpers en zo rolde de familiale onderneming in de sector van het bouwmaterieel. Vandaag vertegenwoordigt Devako inzake bouwmachines de minigravers van Airman, de verreikers van Merlo, de wielladers van Schäffer en de gereedschappen van Beta. Ook verhuur en verkoop van tweedehandsmachines behoren tot de activiteiten. De jongste jaren zit de omzet inzake verhuur duidelijk in de lift en wordt het verhuurgamma steeds uitgebreider.

Airman

'Met Airman zitten we als Belgisch importeur op kruissnelheid, maar we willen een nog betere landelijke spreiding voor deze Japanse minigravers. We zoeken nog enkele verdelers voor verschillende regio's. Die moeten een eigen onderhoudsafdeling hebben, onderdelen in voorraad willen nemen en bij voorkeur ervaring hebben met het verhuren van materieel. Want de beste manier om deze machines te verkopen is door mensen ermee te laten werken zodat de klanten zelf de hoogwaardige kwaliteit kunnen ondervinden', weet zaakvoerder Laurens Depuydt. Op Matexpo (stand B9) toont Devako o.m. de nieuwe AX26U-6, een 2,7 tons binnendraaier van Airman die nog net op een aanhangwagen past. Om zijn gamma bouwmachines nog completer te maken, overweegt Laurens Depuydt om op termijn nog één of meer extra merken toe te voegen aan het aanbod.

De nieuwe vestiging in Veldegem is een nieuwe stap in de organische groei van het bedrijf. 'In Kortemark zijn mijn ouders indertijd met Devako begonnen in hun landbouwbedrijf dat op korte termijn werd omgebouwd naar een servicebedrijf. Ondanks de soms negatieve berichten over de economie in het algemeen en de bouwsector in het bijzonder voelen wij dat de vraag naar onze machines aantrekt. Twee jaar geleden stonden we voor de keuze om uit te breiden in Kortemark of om op een nieuwe (beter gelegen) locatie te bouwen. Het was een moeilijke knoop om door te hakken, maar het werd dat laatste', getuigt Laurens.

Spuitcabine

'Met mijn echtgenote Marlies Vansevenant bouw ik aan de Torhoutsesteenweg in Veldegem de afdeling materieel voor bouw- en groensector uit onder de nieuwe naam Devako Machinery bvba. Hier realiseerden we een nieuwbouw van 1.500 m² op een terrein van 5.000 m², met een ruime toonzaal en kantoren. In het atelier is er plaats voor een eigen spuitcabine en een rolbrug die tot 5 ton kan verplaatsen. Voor deze nieuwe, beter bereikbare vestiging hebben we twee nieuwe personeelsleden aangeworven; een extra mecanicien en een chauffeur voor leveringen en de verhuur', duidt Laurens Depuydt. Kortemark behoudt de landbouwmachines en blijft voortbestaan als Devako bvba, met Patrick Depuydt en Martine Van Haecke aan het roer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Tijdens de Dag van de architectuur op zondag 17 oktober kan je kennismaken met een heleboel bijzondere projecten in Vlaanderen en Brussel. Ruim honderd gebouwen en veertig architectenkantoren zetten de deuren open voor een uitzonderlijke blik[…]

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem