Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijf

Desutter Group kiest opnieuw voor Volvo Trucks

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Desutter Group kiest opnieuw voor Volvo Trucks

Desutter Group uit Harelbeke heeft onlangs twaalf Volvo-trucks in ontvangst genomen. Het is al de derde keer in drie jaar tijd dat de dienstverlener aan de bouwsector zijn nieuwe vrachtwagens bij de Zweedse constructeur bestelt. Inmiddels bestaat twee derde van de vloot van de groep uit Volvo-trucks.

De nieuwe trucks zijn elf FH-trekkers (4x2, 6x2 en 6x4) en één FMX 8x4 kraanwagen, die door Nebim Harelbeke werden geleverd. Dat deze voertuigen verschillende asconfiguraties hebben, is geen toeval. Ze worden ingezet in de drie afdelingen van Desutter Group. Die groep werd in 1996 opgericht door de broers Jan en Frederik Desutter. De oorspronkelijke activiteit, en nog steeds de kernactiviteit, is die van Destrans: het verhuren van kipwagens, kraan- en werfvrachtwagens aan de bouwsector. In 2001 werd, via de overname van het bedrijf Ville de Courtrai, uitgebreid naar het plat en uitzonderlijk transport. Die afdeling vervoert machines, torenkranen, gebinten, prefab-elementen en andere ondeelbare onderdelen. Nog eens vijf jaar later werd Despriet Kranenbedrijf overgenomen, inmiddels herdoopt tot Kranen Desutter. Dat verhuurt mobiele kranen met een capaciteit tot 400 ton aan verschillende sectoren: niet alleen de bouw, maar ook de industrie, de staal en de chemie.

Drie afdelingen

?Het zijn drie verschillende specialisaties en de drie afdelingen opereren afzonderlijk. Ze hebben alle drie hun eigen kennis en ervaring opgebouwd, maar ze versterken elkaar. Het komt voor dat we bij een werk met Destrans de afbraak en het grondverzet doen, met Ville de Courtrai de aanvoer van de bouwdelen regelen en met Kranen Desutter verantwoordelijk zijn voor het inhijsen van het materiaal. Ze vullen elkaar dus perfect aan?, legt Frederik Desutter uit.

Desutter Group stelt een 80-tal mensen tewerk. ?We doen enkel verhuring met personeel. Zij hebben ervaring en vakkennis, wat een kwalitatieve en professionele uitvoering van de opdrachten waarborgt?, voegt Jan Desutter toe.

Voor deze werkzaamheden worden hoofdzakelijk Volvo-trucks ingezet. ?Drie jaar geleden hebben we de markt verkend en een aantal merken vergeleken. Volvo kwam daar als beste uit, niet alleen op basis van prijs en kwaliteit, maar ook de restwaarde speelde een rol. Wij vonden in Volvo Trucks-dealer Nebim een nieuwe partner. Die samenwerking verloopt uitstekend', aldus Jan Desutter.

32 trucks in drie jaar

De eerste bestelling (tien stuks) werd drie jaar geleden geplaatst. In 2015 volgde een tweede van opnieuw tien stuks. De recente aankoop van twaalf eenheden was dus een bevestiging van de keuze van de groep. ?Het gaat om 11 FH-trekkers van 440, 460 en 540 pk en een FMX-bakwagen uitgerust als kraanwagen. Zij zijn bestemd voor Destrans, maar worden net zo goed door de andere twee afdelingen gebruikt,? zegt Desutter.

Hij is heel te spreken over het brandstofverbruik van zijn nieuwe vrachtwagens: ?Hoewel met ons gevarieerd en zwaar werk dat verbruik altijd wat hoger is dan in normaal gebruik, valt het heel goed mee?, aldus Jan Desutter. Ook is hij vol lof voor de I-Shift versnellingsbak. ?Helemaal in het begin stonden een aantal oudere werknemers hier vrij weigerachtig tegenover, maar na een week was hun scepticisme helemaal omgeslagen tot enthousiasme. Ze zouden niet meer zonder willen rijden?, zegt Desutter.

Eigen garage

Desutter Group heeft haar eigen garage, met twee putten van 35 m. Het is een ultramoderne installatie met de meest geavanceerde uitrusting. ?Hoewel we heel tevreden zijn over de samenwerking met Nebim is het voor ons belangrijk om een eigen werkplaats te hebben: het is flexibeler en laat ons toe om eigen prioriteiten te stellen. We zijn niet afhankelijk van wachttijden in geval van drukte. In een sector zoals de onze is het belangrijk om het materiaal altijd inzetbaar te hebben. Maar Nebim speelt een rol in dat verhaal, met steun voor de opleiding van de mekaniekers, onder andere voor het bedienen van de computers in het atelier?, legt Desutter uit.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

De Europese Commissie geeft in totaal 36 miljoen € aan zes hefboomprojecten in Vlaanderen die de uitbouw van het Trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T) ondersteunen. Concreet gaat het om vier binnenvaartprojecten, het Mobilidata-programma[…]

04/08/2020 | TransportWaterwegen
Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Bouwunie vraagt versoepeling vervoersregels

Bouwunie vraagt versoepeling vervoersregels

Meer artikels