Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Designradiatoren voor de woon- en slaapkamer

Gerelateerde onderwerpen :

Designradiatoren voor de woon- en slaapkamer

Designradiatoren voor de woon- en slaapkamer zijn in opmars. Ze hebben doorgaans een lager vermogen dan de klassieke radiatoren waardoor ze de meest geschikte oplossing zijn voor de hedendaagse goed geïsoleerde woningen en vaak inzetbaar zijn als aanvulling op vloerverwarming. Bovendien zijn ze perfect integreerbaar als interieurelement volgens de stijl van je woning. De Zehnder Group brengt een nieuwe reeks op de markt.

De Zmart is gedeeltelijk vervaardigd uit kunststof en is vederlicht. Deze slanke en vlakke radiator is eenvoudig te monteren, blijft volledig corrosievrij door zijn kunststof binnenwerk en past met zijn moderne maar ingetogen look in vrijwel elke woon- en werkomgeving. In de designwereld is de vormgeving van de Zmart niet onopgemerkt gebleven. De designradiator werd immers bekroond met twee van de meest prestigieuze designawards ter wereld: de Red Dot Design Award 2016 en de iF Design Award 2016.

Eveneens nieuw in het gamma van de designradiatoren is de Ax Spa, een radiator voor het kleinste kamertje en speciaal ontworpen om kleine ruimtes te verwarmen. De Ax Spa is verkrijgbaar in alle kleuren van de Zehnder-kleurwaaier en zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn in een elektrische variant.

Charleston

De topper in het uitgebreide gamma van designradiatoren is nog steeds de Zehnder Charleston met vintage uitstraling. Dankzij zijn flexibele en modulaire opbouw kan deze radiator perfect afgestemd worden op elk interieur en dit zowel in een moderne als in een gerenoveerde woning. De Charleston is een puur maatwerkproduct en laat liefst drie miljoen combinaties mogelijk. Hij is behalve in de cv-versie ook verkrijgbaar in een elektrische versie.

Een andere klassieker in het aanbod is de Metropolitan, ontworpen door het gerenommeerde Italiaanse architectuur- en designbureau King & Miranda Design. Door zijn unieke vlakke ontwerp lijkt deze radiator wel te zweven tegen de muur. De bevestigingen en consoles zijn volledig geïntegreerd waardoor een stijlvol, harmonieus geheel ontstaat. Naast het stijlvolle karakter is de vormgeving van de Metropolitan ook functioneel. De grote oppervlakte van het verwarmingselement verspreidt de stralingswarmte efficiënter in de woonruimte. De radiator bestaat in verschillende uitvoeringen en is beschikbaar als handdoekradiator.

Zwitsers

De Zehnder Group Belgium behoort tot de Zwitserse Zehnder Group, één van de toonaangevende internationale aanbieders van designradiatoren, ventilatiesystemen, luchtzuiveringsinstallaties en koel- en verwarmingssystemen. De Zehnder Group realiseerde in 2014 een omzet van 526 miljoen '; hun producten worden verdeeld in Europa, Azië en Noord-Amerika.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe richtlijnen voor elektrische installaties

Nieuwe richtlijnen voor elektrische installaties

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) is op 1 juni in werking getreden. De nieuwe versie vervangt het bestaande AREI dat dateerde uit 1981. Behalve een grondige herstructurering zijn er ook belangrijke inhoudelijke[…]

Renovatiebedrijf Sanhebec overgenomen

Renovatiebedrijf Sanhebec overgenomen

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Vragen over overheidsopdrachten tijdens coronacrisis?

Vragen over overheidsopdrachten tijdens coronacrisis?

Meer artikels