Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deschacht start engineeringplatform voor ontwerp- en adviesbureaus

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Deschacht start engineeringplatform voor ontwerp- en adviesbureaus

(c) Deschacht

Deschacht, gespecialiseerd in o.m. rioleringsmaterie en distributeur in dak- gevel- en isolatieproducten, start een afdeling Engineering. Met deze aanpak bundelt Deschacht de technische know-how m.b.t. regenwatermanagement in één kenniscentrum. Daarmee richt Deschacht zich expliciet tot de ontwerper van rioleringstrajecten en omgevingsaanleg.
De studiedienst van Deschacht optimaliseert steevast rioleringsplannen voor grotere bouwprojecten in samenwerking met de hoofdaannemer, onderaannemer en architect of studiebureau. Een verkennend gesprek met de projectleiding en een grondige analyse van plan en bestek zijn de eerste stap. Waar mogelijk worden optimalisaties aan het rioleringstracé en regenwaterbeleid besproken, voorgelegd en uitgetekend, rekening houdend met wetgeving en regionale verordeningen.
 
Deschacht centraliseert zijn technische rioleringsexpertise voor bouw en industrie in één engineeringplatform. Planoptimalisatie, 3D BIM ontwerp, rekenprogramma’s voor o.a. dimensionering van een afscheider, maatwerk ontwikkeling en productspecialisme maken deel uit van deze nieuwe aanpak. Met dit engineeringsplatform – te vinden op www.deschacht.eu/engineering/ - kan de ontwerper van riolerings- en omgevingswerken aan de slag.
 
Onder het motto ‘non-stop advies’ bundelt Deschacht voortaan de expertise van Deschacht en het zusterbedrijf Collinet tot het kenniscentrum Engineering. De technische productportfolio en services bestaat o.a. uit:
• regenwatermanagement
• voorbehandeling en zuivering van afvalwater
• lineaire afwatering
• waterdoorlatende verhardingen
• pompputten
• leidingsystemen uit GVK
• groeiplaats voor bomen
 
Het team productspecialisten begeleidt het ontwerp- en adviesbureau doorheen deze specifieke rioleringsmaterie.

Bestekteksten

Het engineeringplatform biedt alle tools om de technische productimplementatie te vervolledigen van bestekteksten tot rekentools voor volumeberekeningen en dimensionering. Dit alles gekoppeld aan rioleringstrajecten en regenwatermanagement.
 
Deschacht kan uiterst flexibel inspelen op markttrends en specifieke producttoepassingen door eigen fabricaat van maatoplossingen voor mdpe en hdpe toezichtskamers, hdpe kws afscheiders, pe en pp opslagtanks,  pompputten en rvs lijn- en puntafwatering.

BIM

De BIM bib van Deschacht is uniek omdat deze zowat alles wat een rioleringssysteem behelst, merkonafhankelijk aanbiedt. Met deze BIM kan in veel gevallen het volledige rioleringssysteem in één keer uitgewerkt worden, gekoppeld aan een export van uitvoeringsplannen, productietekeningen, productlijsten, technische fiches, enz.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

De Habenu-van de Kreeke Groep uit Beringen heeft bouwbedrijf Geurts en installatiebedrijf Van den Heuvel overgenomen. Beide ondernemingen zijn gevestigd in  het Nederlandse Tegelen (Venlo) en blijven werken vanaf die locatie. Voormalig[…]

Braziliaans-Amerikaans investeringsfonds koopt Hunter Douglas

Braziliaans-Amerikaans investeringsfonds koopt Hunter Douglas

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Publireportage

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Publireportage

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Meer artikels