Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Deschacht bedenkt ingenieuze oplossing voor Turnhoutse werf

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Deschacht bedenkt ingenieuze oplossing voor Turnhoutse werf

Op de site van Transport Bauwens in Turnhout verrijst een nieuw magazijn. De riolering diende aan twee voorwaarden te voldoen: het hemelwater vertraagd afvoeren en het water dat van de loskaden stroomt ontdoen van koolwaterstoffen (olie en vetten).
Deschacht leverde er niet alleen de volledige riolering, maar ook een slim bedachte combinatie van een KWS afscheider en een pompput.

KWS afscheider en pompput in één

Om aan de tweede voorwaarde te voldoen was een KWS afscheider nodig. Zo n installatie wordt gebruikt om met koolwaterstoffen (minerale olie, vetten en brandstof) bezoedeld afvoerwater te zuiveren voor het de riolering bereikt. Ze vindt een toepassing bij o.a. autowegen, tankstations, parkings, los- en laadkades, e.d.  KWS afscheiders in polyethyleen (PE) zijn een specialiteit van zusterfirma Collinet. Wij produceren deze afscheiders op maat in onze fabriek te Herstal”, aldus Rudy Vandervost, Account Manager bij Collinet. Voor de werf in Turnhout was er ook een pompput nodig omdat de riolering hoger ligt. Uit efficiëntie-overwegingen hebben wij ervoor geopteerd om KWS afscheider en pompput te combineren in één installatie. Deze oplossing resulteerde in substantiële tijdsbesparing bij de plaatsing op de werf.”

Gestroomlijnde aanleg dank zij engineering

De Bolckmans-werf is een mooi voorbeeld van de meerwaarde van onze expertise inzake riolering en waterafvoer. Door een combinatie van materieel uit voorraad, engineered producten uit onze fabriek en een uitgekiende planning door onze studiedienst konden de aannemers het rioleringsstelsel voor het nieuwe magazijn in de kortst mogelijke tijd realiseren."

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Husqvarna Group neemt Heger over

Husqvarna Group neemt Heger over

De Construction-divisie van de Husqvarna Group, gespecialiseerd in machines en diamantgereedschappen voor de bouw- en steensector, neemt Heger over, een specialist in professionele diamantgereedschappen voor boor- en zaagmachines, kernboren en[…]

21/04/2022 | Bedrijfsinfo
Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Projectontwikkelaar Steenoven krijgt nieuwe eigenaar

Projectontwikkelaar Steenoven krijgt nieuwe eigenaar

Coronacrisis vraagt aangepaste veiligheidspictogrammen

Coronacrisis vraagt aangepaste veiligheidspictogrammen

Meer artikels