Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Democo behoort tot de beste werkgevers van België

Gerelateerde onderwerpen :

,
Democo behoort tot de beste werkgevers van België

(c) Democo

Het Limburgse bouwbedrijf Democo Group, bekend van o.a. het Stadskantoor in Hasselt, het Antwerpse Provinciehuis en het casino van Middelkerke, is zonet uitgeroepen tot één van de Best workplaces 2021 in de categorie large. Dat gebeurde tijdens de Best Workplaces in Belgium-awardshow van het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School. “Meer nog dan met deze onderscheiding, zijn we vooral blij dat onze medewerkers zélf aangeven dat ze elke dag met plezier komen werken. Zij zijn en blijven immers het fundament van ons bedrijf”, aldus Philip Demot, gedelegeerd bestuurder van Democo Group.
 

 

Het familiebedrijf met hoofdzetel in Hasselt ontving vorig jaar voor het eerst het Great Place To Work-label, een initiatief om werkgevers te belonen die inzetten op hoge werktevredenheid. Dat het bouwbedrijf - opgericht in 1977 en intussen ruim 800 werknemers sterk - een jaar later meteen ook bekroond wordt als Best Workplace in Belgium 2021 (grote bedrijven), is een welgekomen opsteker. 
 
“Een goede werkgever zijn, gaat over veel meer dan alleen arbeidsomstandigheden of -voorzieningen. De werksfeer, de collegialiteit, vertrouwen, eerlijkheid, en hoe trots werknemers zijn om te werken in een bedrijf zijn minstens even belangrijk. Daarvoor heeft iedereen binnen Democo Group de afgelopen jaren sterke inspanningen geleverd, die nu duidelijk hun vruchten afwerpen. Dat maakt ons bijzonder trots”, zegt Philip Demot.
 
De top-5 plaats heeft Democo Group vooral te danken aan tal van initiatieven inzake open communicatie, doorgedreven opleiding en samen ontspannen. Zo ontwikkelde het bedrijf onder andere het Democollege, een vormingscentrum waar werknemers een brede waaier aan opleidingen kunnen volgen en waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Behalve de werkgerelateerde zaken, wil het bouwbedrijf haar werknemers ook de mogelijkheid bieden om samen te ontspannen. Zo richtte het ook DemoGo! op, een platform waar alle medewerkers die zich sportief willen uitleven elkaar kunnen vinden.
 
“Daarnaast zetten we ook heel hard in op open communicatie. We delen voortdurend (werk)ervaringen met elkaar, zetten regelmatig werknemers in the picture en leggen steeds goed uit waarom we iets doen en wat we willen bereiken. Dat draagt allemaal bij tot een grote betrokkenheid en een gevoel van trots. Uiteindelijk leidt dit ook tot mooie bedrijfsresultaten en het realiseren van topprojecten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we blijvend zullen inzetten op nog betere communicatie”, zegt Rudy Houben, bestuurder van Democo Group.
 
Dat Democo Group een familiale werksfeer hoog in het vaandel draagt en hoog scoort inzake jobtevredenheid is ook heel zichtbaar. Liefst 150 medewerkers werken al meer dan 25 jaar voor het Limburgse familiebedrijf. In de bouwsector, waar een heuse war for talent woedt, is dit naar verluidt hoogst uitzonderlijk.
 
“Dat medewerkers zich zolang aan ons binden, is het beste bewijs dat het hier aangenaam werken is. Het is vandaag niet evident om talent voor lange tijd aan je onderneming te binden, en al zeker niet in de bouwsector. Deze onderscheiding als één van de beste werkgevers kan een steuntje in de rug zijn voor ons wervingsbeleid”, besluit Ilse Claes, hr-directeur van Democo Group.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Publireportage

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Meer artikels