Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Demo Days verwachten 3.000 bezoekers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Demo Days verwachten 3.000 bezoekers

Materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk organiseert op 8 en 9 september voor het eerst de Demo Days, een demonstratie-event in de voormalige zandgroeve van Sodewa in Eigenbrakel. Matexpo-directeur Gregory Olszewski verwacht zowat 3.000 bezoekers die de tientallen bouwmachines ter plaatse in werking zullen kunnen zien en ze misschien zelf ook testen.

 

Matexpo had vorig jaar in Kortrijk geen demozone. “De vroegere demozone op het Ei was niet eenvoudig om te organiseren. De tijdelijke brug over de snelweg vormde voor sommige beursbezoekers ook een figuurlijke drempel om die demozone te bezoeken. Standhouders hebben er dan weer moeite mee dat ze tijdens Matexpo op twee verschillende plekken personeel moeten hebben, op hun stand en op de demozone. Daardoor zijn we het concept van de demozone tegen het licht gaan houden. Het leek ons beter om de demozone op Matexpo te schrappen en in de niet-Matexpo-jaren de Demo Days te organiseren op een andere locatie”, zegt de Matexpo-directeur.

Zandgroeve

De site aan de Avenue de l’Industrie in Eigenbrakel is een groeve waar niet langer zand gewonnen wordt. De putten worden er gevuld met o.m. restgronden en bouwpuin van aannemers. Tijdens het event zal die activiteit stilliggen. “We hebben deze site een beetje bij toeval ontdekt. Het is een ideale locatie voor wat we willen doen en voor het aantal bezoekers waar we op rekenen. Mogelijk komen we daar binnen twee jaar nog eens terug voor een vervolg, maar dat zal afhangen van de mogelijkheden op het terrein en de activiteit. Het wordt dus waarschijnlijk niet de vaste stek van de Demo Days. Het is wel meegenomen dat dit event in het Franstalige deel kan georganiseerd worden. We merken dat bezoekers uit Wallonië soms nog een zekere drempel over moeten om naar Matexpo in Kortrijk te komen. Dan kunnen de Demo Days daarvoor een opstapje zijn”, stelt Gregory Olszewski.

September

Het aantal deelnemers aan exposantenzijde voor de Demo Days (powered by Matexpo) is beperkt: voor de grote graafmachines en wielladers werden slechts zestien deelnemers toegelaten en die mogen elk slechts vijf grote machines tonen op de Demo Days. Daarnaast staan er ook een aantal kippers, (werkende) brekers en zeefinstallaties opgesteld, zijn er een reeks kleinere stands met toebehoren en kan er met vrachtwagens een parcours door de zandgroeve gereden worden. De vrachtwagens worden niet geladen, maar kunnen wel rijdend getest worden. Elke standhouder krijgt een demonstratie-oppervlakte volgens de machines die hij meebrengt en zal ongeveer dezelfde stand hebben, met dezelfde niet-alcoholische dranken. Pas als alle machines stilgelegd zijn, gaat de bar open tot 19 u.

Geen rode loper

De beoogde doelgroep zijn in de eerste plaats operatoren en machinisten, en daarnaast ook nog werkplaatsverantwoordelijken, technische directeurs en aankopers. Er zal geen rode loper liggen en het evenement vindt plaats in een zandgroeve. Bezoekers zorgen dus best voor aangepast schoeisel, zeker mocht het regenen. Aan de ingang zullen nog veiligheidsschoenen en kledij verkocht worden. Helmen en fluohesjes worden wel ter beschikking van de bezoekers gesteld. Die zijn verplicht te dragen zodra je een kavel met een werkende machine betreedt.

Afspraken

Bezoekers kunnen zich gratis online registreren aan de hand van een uitnodiging van een exposant of in een vakblad. Wie zich niet vooraf registreert, betaalt ter plaatse 25 €. Bezoekers moeten minstens 16 jaar oud zijn. Wie een testrit met een truck wil maken, moet zich daarvoor vooraf registreren en moet ter plaatse een gepast rijbewijs tonen. Voor de machines moet je je niet vooraf aanmelden. Parkeren kan in de straten en op bedrijfsparkings in de buurt van de zandgroeve en kost 5 €. Je wordt wel met een shuttle naar de ingang gevoerd. Je kan de Demo Days bezoeken van 9 tot 17 u. Nog meer informatie vind je op www.demodays2018.be.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

Twin Trading verkoopt shredders, brekers, zeefmachines en transportbanden van verschillende topmerken. Daar werd zopas het eigen merk Greensizer nog aan toegevoegd. De eerste volledige Greensizer-installatie werd verkocht aan Ghent Aggregates[…]

Delvano verdeelt compacte nivelleringsmachines van SharpGrade

Delvano verdeelt compacte nivelleringsmachines van SharpGrade

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Meer artikels