Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME wint EPCI-contract voor drijvend windpark

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME wint EPCI-contract voor drijvend windpark

(c) DEME

© FOTO VAN DER KLOET

Transmissienetbeheerder Réseau de Transport d'Électricité (RTE) heeft DEME's Franse dochteronderneming SDI het EPCI-contract toegekend voor de exportkabel die het drijvende offshore windpark Leucate zal verbinden met het elektriciteitsnet, dit in een consortium met JDR Cables. Leucate wordt één van de grootste drijvende offshore windparken in Frankrijk.

 

Het windpark van 30 MW wordt momenteel ontwikkeld door Les Eoliennes Flottantes du Golfe du Lion (EFGL), een consortium bestaande uit Ocean Winds en Caisse de Dépôts, en zal op 16 km liggen voor de zuidoostkust van Frankrijk in de Middellandse Zee.
De exportkabel zal een onderzeese kabel en een onshore kabelsectie omvatten, die aansluiten op het onshore substation nabij Le Barcarès. De bouwactiviteiten zouden in 2022 van start gaan.
 
“We zijn verheugd dat we dit belangrijke contract voor één van de eerste drijvende windparken ter wereld binnenhalen. Door de ervaring van RTE inzake netaansluitingen, inclusief exportkabels, gecombineerd met onze ervaring en expertise in de offshore windsector en onderzeese operaties en de ervaring van JDR in statische en dynamische kabelproductie hebben de consortiumpartners er alle vertrouwen in dat we dit baanbrekende project tot een succes zullen brengen – en de Franse drijvende offshore windindustrie echt op de kaart zullen zetten”, zegt Philip Scheers, Business Unit Director bij DEME Offshore.
 
“RTE waardeert het professionalisme van SDI (DEME) en JDR bij het aanpakken van specifieke uitdagingen op hun projecten en hun proactieve aanpak en bereidheid om de voordelen van nieuwe technologische ontwikkelingen te integreren in hun oplossingen. RTE is ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen de consortiumpartners cruciaal is voor het succes van het project”, zegt Gilles Etheimer, RTE Procurement Director.
 
Door zijn vele gebieden met diep water is Frankrijk bijzonder geschikt voor drijvende windparken. Frankrijk mikt op drijvende windmolens als één van de belangrijkste bronnen van schone energie. Grootschalige commerciële windparken van 250 MW en meer zitten momenteel in de planningsfase.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME uit Zwijndrecht heeft via haar Italiaanse vennootschap SIDRA een groot contract binnengehaald voor de uitvoering van bagger- en kustbeschermingswerken in de haven van Livorno in het westen van het Italiaanse Toscane. Een dergelijk[…]

29/03/2022 | DEME
Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Meer artikels