Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME wint EPCI-contract voor drijvend windpark

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME wint EPCI-contract voor drijvend windpark

(c) DEME

© FOTO VAN DER KLOET

Transmissienetbeheerder Réseau de Transport d'Électricité (RTE) heeft DEME's Franse dochteronderneming SDI het EPCI-contract toegekend voor de exportkabel die het drijvende offshore windpark Leucate zal verbinden met het elektriciteitsnet, dit in een consortium met JDR Cables. Leucate wordt één van de grootste drijvende offshore windparken in Frankrijk.

 

Het windpark van 30 MW wordt momenteel ontwikkeld door Les Eoliennes Flottantes du Golfe du Lion (EFGL), een consortium bestaande uit Ocean Winds en Caisse de Dépôts, en zal op 16 km liggen voor de zuidoostkust van Frankrijk in de Middellandse Zee.
De exportkabel zal een onderzeese kabel en een onshore kabelsectie omvatten, die aansluiten op het onshore substation nabij Le Barcarès. De bouwactiviteiten zouden in 2022 van start gaan.
 
“We zijn verheugd dat we dit belangrijke contract voor één van de eerste drijvende windparken ter wereld binnenhalen. Door de ervaring van RTE inzake netaansluitingen, inclusief exportkabels, gecombineerd met onze ervaring en expertise in de offshore windsector en onderzeese operaties en de ervaring van JDR in statische en dynamische kabelproductie hebben de consortiumpartners er alle vertrouwen in dat we dit baanbrekende project tot een succes zullen brengen – en de Franse drijvende offshore windindustrie echt op de kaart zullen zetten”, zegt Philip Scheers, Business Unit Director bij DEME Offshore.
 
“RTE waardeert het professionalisme van SDI (DEME) en JDR bij het aanpakken van specifieke uitdagingen op hun projecten en hun proactieve aanpak en bereidheid om de voordelen van nieuwe technologische ontwikkelingen te integreren in hun oplossingen. RTE is ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen de consortiumpartners cruciaal is voor het succes van het project”, zegt Gilles Etheimer, RTE Procurement Director.
 
Door zijn vele gebieden met diep water is Frankrijk bijzonder geschikt voor drijvende windparken. Frankrijk mikt op drijvende windmolens als één van de belangrijkste bronnen van schone energie. Grootschalige commerciële windparken van 250 MW en meer zitten momenteel in de planningsfase.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix zal in Abidjan (Ivoorkust) de hoogste toren van Afrika bouwen. De opdracht komt van het Ivoriaanse Ministerie voor Bouw, Huisvesting en Stedenbouw en verloopt in samenwerking met PFO Africa. Besix is verantwoordelijk voor het beheer van[…]

07/07/2021 | ProjectenBesix
Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Meer artikels