Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME werkt aan grootste windturbinepark ter wereld

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME werkt aan grootste windturbinepark ter wereld

(c) DEME

De komende weken beginnen de offshore werken voor wat het grootste offshore windturbinepark ter wereld moet worden. Het windpark Hornsea Two van Ørsted zal na voltooiing zijn voorganger Hornsea One overtreffen. In 2022 zal het nieuwe park 1,4 GW aan groene energie opwekken.
Het Belgische DEME gaat beginnen met de installatie van de monopiles op het windturbinepark dat zich op 89 km van de kust van Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk bevindt. Dat gebeurt met het eigen offshore installatieschip ‘Innovation’. Naast de ‘Innovation’ zal DEME volgend jaar op deze locatie ook de ‘Pacific Orca’ inzetten om de bouw te ondersteunen.
 
Het zijn allebei hefschepen met poten die het schip veilig op de zeebodem kunnen verankeren en het uit het water kunnen tillen terwijl de kraan aan boord de zware funderingsonderdelen kan opheffen en manoeuvreren.
 
In totaal zullen 165 monopiles en transitiestukken op zee worden geïnstalleerd ter voorbereiding van de 8,4 MW-turbines op de site. De turbines hebben een hoogte van 204 m tussen zeeniveau en wiekpunt en krijgen ook nieuwe 82 m lange wieken die momenteel worden geproduceerd op de site van Siemens Gamesa Renewable Energy in Hull.
 
Op de productiesite van EEW OSB in Teesside worden 30 transitiestukken geproduceerd. De eerste load-out werd onlangs voltooid, en Bladt uit Denemarken voorziet de overige 135 transitiestukken.
 
“Na maanden van gedetailleerde planning en nauwe samenwerking met Ørsted en onze leveranciers, kunnen we nu starten met de offshore installatiewerken op Hornsea Two. Bij dit complexe project krijgen we te maken met ongekende omstandigheden. We worden niet alleen geconfronteerd met de uitdagingen die het coronavirus met zich brengt, maar we moesten ook de tegenslag overwinnen toen we geconfronteerd werden met het kraanongeval aan boord van het nieuwe offshore installatieschip ‘Orion’, nog vóór het werd geleverd”, aldus Bart De Poorter, general manager van DEME Offshore.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Aandeel nieuwbouwflats daalt voor het eerst in 25 jaar

Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw stijgt het aandeel van appartementen in de nieuwbouw ieder jaar. Bij het begin van het nieuwe millennium werden in Vlaanderen voor het eerst meer flats dan huizen gebouwd. Deze trend heeft zich[…]

18/01/2021 | nieuwbouwVCB
Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Meer artikels