Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME stapt in Merkur Offshore

DEME Concessions Wind nv en de Windreich Group starten een samenwerking voor Merkur Offshore, het vroegere MEG I. Windreich heeft de projectrechten van MEG I ondergebracht in Merkur Offshore GmbH, een nieuwe vennootschap die het project zal bouwen en die in handen is van de partners DEME en Windreich.

GeoSea zal optreden als algemene aannemer voor de installatie.

“De aankondiging van vandaag bevestigt ons vertrouwen in dit project. We zijn zeer tevreden met de vorderingen tot op vandaag en we staan klaar om mee te bouwen aan het succes van Merkur Offshore, niet alleen door financieel bij te dragen, maar ook door de expertise van DEME-dochter GeoSea in de bouw en installatie van offshore windmolenparken aan te wenden voor dit project', onderstreept Alain Bernard, bestuurder en directeur-generaal van de DEME Groep.

GeoSea

GeoSea zal optreden als algemene aannemer voor de installatie van Merkur Offshore. 'Dit is een belangrijke stap in de aanloop naar de bouw van dit project, waarmee naar verwachting in de eerste helft van 2016 gestart wordt. Sinds we de activa van Hochtief eerder dit jaar overnamen, is GeoSea uitstekend geplaatst om de bouw van het Merkur Offshoreproject tot een goed einde te brengen', stelt Luc Vandenbulcke, afgevaardigd bestuurder van GeoSea.

Windaanbod

Merkur Offshore is een offshore windparkproject met een vermogen van 400 MW waarvoor de netwerkverbinding verzekerd is. Het komt op ongeveer 45 km ten noorden van Borkum in de Duitse exclusieve economische zone in de Noordzee. Dankzij gunstige zeebodemcondities en een windaanbod dat één van de sterkste en meest betrouwbare ter wereld is, zal Merkur Offshore één van Duitslands grootste windparken in de Noordzee worden en een belangrijke rol spelen in de energietransitie van Duitsland.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Belgian Construction Awards krijgen een vervolg

De Belgian Construction Awards krijgen een vervolg

De Belgian Construction Awards van Bouwkroniek en La Chronique voor 2020 zijn uitgereikt. De winnaars kregen hun trofee, de champagne is op en de virtuele visitekaartjes zijn uitgedeeld. De tweede editie wordt georganiseerd op 9 december.[…]

Nieuw verwarmingssysteem voor koninklijk domein van Laken

Nieuw verwarmingssysteem voor koninklijk domein van Laken

Nieuwe oproep smart city-projecten op komst

Nieuwe oproep smart city-projecten op komst

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast