Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME plaatst windturbinefunderingen in Massachusetts

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME plaatst windturbinefunderingen in Massachusetts

foto: DEME

Vineyard Wind, een joint venture tussen Avangrid Renewables, een dochteronderneming van  Avangrid Inc. en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), koos DEME Offshore US LLC als aannemer voor de installatie van offshore windturbinefunderingen voor het Vineyard Wind 1-project vóór de kust van Martha’s Vineyard in het Amerikaanse Massachusetts.
Naast de installatie van turbines, die eerder dit jaar werd aangekondigd, zal DEME nu ook instaan voor het transport en de installatie van de monopijlerfunderingen, transitiestukken en erosiebescherming voor de windturbinefunderingen, evenals de fundering en het platform voor het offshore elektrische substation.
 
Vineyard Wind 1 ligt ongeveer 25 km vóór de kust van Martha’s Vineyard en wordt het eerste grootschalige offshore windpark in de Verenigde Staten.
 
Met een vermogen van 800 megawatt (MW) zal het project aanzienlijke voordelen opleveren voor de regio Massachusetts door schone elektriciteit te leveren aan meer dan 400.000 woningen, duizenden banen te creëren en het elektriciteitstarief met 1,4 miljard dollar te verlagen gedurende de eerste 20 jaar van exploitatie.
 
Het project zal naar verwachting ook de uitstoot van koolstofdioxide verminderen met 1,68 miljoen ton per jaar, het equivalent van
325.000 auto's minder op de weg per jaar.
 
“We zullen zeer gespecialiseerde schepen en bemanningen met een enorme ervaring in offshore windenergie inzetten en tegelijkertijd kansen bieden aan Amerikaanse arbeidskrachten om betrokken te worden bij het uitbouwen van een duurzame offshore energieproductie voor de toekomstige energiemix van de Verenigde Staten”, verklaart Jan Klaassen, directeur van DEME Offshore US LLC.
 
“We zijn druk bezig contacten te leggen met lokale Amerikaanse bedrijven die kunnen fungeren als onze leveranciers en verkopers. We kijken ernaar uit om samen te werken met alle belanghebbenden bij de realisatie van dit eerste grootschalige offshore windproject in Amerikaanse wateren. Dit project zal een hoeksteen vormen van de groei van de offshore windindustrie in de VS, waarbij wij samen met onze Amerikaanse partners een belangrijke rol zullen spelen”, aldus Sid Florey, voorzitter van DEME Offshore US LLC.
 
DEME Offshore US LLC is gevestigd in Boston en zal gebruik maken van het installatieschip en experts van DEME Offshore, dat deel uitmaakt van de in baggerwerken gespecialiseerde DEME Group die ook oplossingen aanbiedt voor de offshore energie-industrie en inframariene en milieuwerken. DEME kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals en een moderne vloot van ruim 100 schepen.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME uit Zwijndrecht heeft via haar Italiaanse vennootschap SIDRA een groot contract binnengehaald voor de uitvoering van bagger- en kustbeschermingswerken in de haven van Livorno in het westen van het Italiaanse Toscane. Een dergelijk[…]

29/03/2022 | DEME
Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Meer artikels