Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME Offshore bouwt mee aan windmolenpark Kaskasi

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME Offshore bouwt mee aan windmolenpark Kaskasi

Met reeds 22 geïnstalleerde monopijlers boekt DEME Offshore sterke vooruitgang op het offshore windmolenpark Kaskasi van het energiebedrijf RWE. Het windpark ligt in de Noordzee, ongeveer 35 km ten noorden van Helgoland, Duitsland. Een groot deel van het project is in handen van DEME, waaronder het grootste deel van de 39 monopijlers en alle transitiestukken, turbines en interarray-kabels.

De werken begonnen met de succesvolle installatie van de fundering voor het substation, gevolgd door de installatie van het substation zelf met de inzet van het DP2 zware kraanschip ‘Gulliver’, geëxploiteerd door DEME’s joint venture Scaldis.

Siemens Gamesa werd geselecteerd om de windturbines voor het Kaskasi-windpark te leveren. De Deense staalaannemer Bladt Industries werd aangesteld om 39 monopile funderingsconstructies voor het project te vervaardigen en te leveren. Bladt Industries zal ook het onderstation bouwen terwijl ISC Engineering verantwoordelijk is voor het ontwerp van het onderstation en Semco Maritime voor de elektrische installaties.

DEME Offshore werd ingeschakeld om de drie monopile-kragen van Denemarken naar de bouwplaats van Kaskasi te transporteren. Het bedrijf zal ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van de stalen kragen met behulp van het DP2 offshore installatieschip ‘Neptune’ in samenwerking met de ‘Blue Tern’ van Fred Olsen voor de installatie van de monopijlers. DEME Offshore leidt deze gezamenlijke transport- en installatieactiviteiten en levert alle uitrusting voor het zeevasten,  de uitvoering en het hameren.

Eén van de turbine-installatieschepen van DEME, de ‘Sea Challenger’, zal instaan voor de installatie van de transitiestukken en de daaropvolgende WTG-installatie, deze laatste onder een directe charter met Siemens Gamesa. DEME ontwikkelde een slimme technische oplossing die een snelle verandering van de installatiewijze mogelijk maakt tussen het transitiestuk en de WTG-installatie. Vervolgens zal ook DEME’s XXL-kabelinstallatieschip ‘Living Stone’ ingezet worden voor de installatie van de 42 inter-array-kabels en daaraan gerelateerde werken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tessenderlo krijgt vergunning voor gascentrale, Vilvoorde niet

Tessenderlo krijgt vergunning voor gascentrale, Vilvoorde niet

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe gascentrale van Engie in Vilvoorde. Zij levert wel een omgevingsvergunning af aan TDS voor een gascentrale in Tessenderlo, dat wel enkele stevige[…]

21/09/2022 | ProjectenVlaamse Regering
Bouwsector dreigt in zwaar weer te belanden

Bouwsector dreigt in zwaar weer te belanden

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Vanaf 01 januari 2023 wordt energiedelen volledig uitgerold voor bedrijven

Vanaf 01 januari 2023 wordt energiedelen volledig uitgerold voor bedrijven

Meer artikels