Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME helpt bij de bouw van windprojecten op zee in Japan

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME helpt bij de bouw van windprojecten op zee in Japan

© DEME

Penta-Ocean Construction Co. Ltd., de grootste maritieme aannemer in Japan, en DEME Offshore hebben een memorandum van overeenstemming gesloten met betrekking tot uitgebreide samenwerking voor de bouw van offshore windparken in Japan.

Dankzij recente regelgeving die de offshore opwekking van windenergie op zee en in havengebieden promoot, heeft de ontwikkeling van windprojecten op zee in heel Japan een aanzienlijke impuls gekregen. Offshore windprojecten in Japan kunnen echter te maken krijgen met heel complexe ondergronden als gevolg van gemengde zand- en rotsachtige, soms zachte grond in combinatie met zware meteorologische en oceanografische omstandigheden als tyfoons, bomcyclonen, enz. Bovendien moet ook rekening worden gehouden met seismische krachten.

Door de uitgebreide ervaring en technologische knowhow van DEME Offshore in Europa te combineren met die van Penta-Ocean in Japan kunnen er totaaloplossingen geboden worden voor deze uitdagingen. Door veilige en uiterst efficiënte bouwmethodes te realiseren is DEME Offshore ervan overtuigd dat de samenwerking een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere uitbreiding van de Japanse offshore windindustrie.

Als eerste stap start DEME Offshore met de introductie en ontwikkeling van geavanceerde technologieën die nuttig en gunstig worden geacht voor de Japanse markt en die leiden tot de gezamenlijke bouw van offshore windmolenparken in Japan.

DEME Offshore

DEME Offshore is een dochteronderneming van de Belgische DEME Group, een wereldwijde marktleider op het gebied van baggerwerken, offshore energie, inframariene en milieuwerken. Als pionier in de constructie van offshore windmolenparken behaalde DEME Offshore in januari van dit jaar een ongeëvenaard trackrecord inzake de installatie van turbines met meer dan 2.200 succesvol geïnstalleerde offshore windturbines. Het bedrijf beschikt over een enorme knowhow en de nieuwste, meest geavanceerde technologieën voor de bouw van windmolenparken in zee. De expertise omvat het transport en de installatie van funderingen en turbines, gespecialiseerde technologie voor geboorde XL-monopijlers, de installatie van onderzeese stroomkabels en de operationele & onderhoudsactiviteiten die nodig zijn na de inbedrijfstelling van windmolenparken. DEME Offshore heeft een hele vloot installatieschepen, waaronder zeven zelfheffende platformen met kranen met een hefcapaciteit tot 1.500 ton, het revolutionaire, zware kraanschip Orion met een kraan van 5.000 ton en andere gespecialiseerde schepen voor kabelinstallatie, onderhoud van windmolenparken en offshorediensten.

Penta-Ocean

Penta-Ocean is naar verluidt de grootste maritieme aannemer in Japan, met een uitgebreid palmares en heel wat kennis inzake mariene civieltechnische werken in de zeegebieden rond Japan en Singapore. In de constructie van offshore windmolenparken heeft Penta-Ocean een trackrecord in het ontwerp, de bouw en de verwijdering van een offshore demonstratiewindmolenpark in het Hibiki-district van de haven van Kitakyushu. Penta-Ocean heeft het eerste Japanse zelfheffende platform, de CP-8001, dat is uitgerust met een kraan van 800 ton, en bouwt momenteel een tweede zelfheffende platform met een kraan van 1.600 ton.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Noordzee moet vier keer zoveel windenergie leveren

Noordzee moet vier keer zoveel windenergie leveren

België, Denemarken, Duitsland en Nederland bundelen hun krachten om van de Noordzee de grootste duurzame energiecentrale van Europa te maken. Dat zijn de vier landen zopas overeengekomen tijdens de North Sea Summit in de Deense havenstad[…]

Heijmans neemt Dynniq Energy over

Heijmans neemt Dynniq Energy over

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

DEME Offshore bouwt mee aan windmolenpark Kaskasi

DEME Offshore bouwt mee aan windmolenpark Kaskasi

Meer artikels