Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

Gerelateerde onderwerpen :

,
DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME uit Zwijndrecht heeft via haar Italiaanse vennootschap SIDRA een groot contract binnengehaald voor de uitvoering van bagger- en kustbeschermingswerken in de haven van Livorno in het westen van het Italiaanse Toscane. Een dergelijk ‘substantieel’ contract betreft een overeenkomst met een waarde van 150 tot 300 miljoen €.

Het gaat om het grootste baggerproject van het land. De werkzaamheden worden door DEME in joint venture met de Italiaanse partners Sales, Fincantiere Opere Marittime en Fincosit uitgevoerd en hebben betrekking op de eerste fase van het project Piattaforma Europa (Platform Europa) en de bouw van Darsena Europa (Europa Dok), een groot havenuitbreidingsproject dat wordt beschouwd als de nieuwe Toscaanse gateway. Livorno is de derde grootste haven van Italië.

Het project omvat de realisatie van dokken met een lengte van 3 km, twee grote terminals en de creatie van 2 miljoen m² nieuw havengebied. Voor DEME vertegenwoordigen de werken een baggervolume van ongeveer 16 miljoen m³. Daarnaast is de joint venture verantwoordelijk voor de bouw van twee nieuwe golfbrekers (Diga Nord en Diga Sud) en het verplaatsen van de golfbreker Meloria. In totaal gaat het om 6 km aan golfbrekers.

De baggerwerken, die van start gaan in 2023, moeten de basis leggen voor de nieuwe golfbrekers en voor de verdieping van het toegangskanaal tot -17 m en de havenbekkens en -dokken tot -16 m. Een groot deel van het gebaggerde materiaal zal worden gebruikt voor strandsuppletiewerken langs de kust van Pisa, wat de focus van DEME op de circulaire economie benadrukt.

“Het overige materiaal zal dienst doen in het nieuwe havenbekken, waardoor de basis wordt gelegd voor het toekomstige platform. Tijdens de uitvoering van dit project zullen we verschillende snijkopzuigers en een sleephopperzuiger inzetten. Dit enorme project is erg belangrijk voor de economische ontwikkeling van de haven van Livorno en zelfs voor de hele regio”, aldus Jan Vandenbroeck, General Manager van SIDRA.

DEME heeft in de Italiaanse haven al uitgebreide expertise opgebouwd dankzij verschillende projecten die het in het verleden heeft uitgevoerd, waaronder het baggeren van de noordelijke kant van het gebied Molo Italia, de zuidelijke ingang van de haven en de onderhouds- en baggerwerken voor het Toscana-dok en -draaibekken.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

De oorlog in Oekraïne beïnvloedt op meer dan één manier de Belgische bouwsector. Zo waarschuwt de Cluster Complementaire Bedrijven, een onderdeel van sectorfederatie Confederatie Bouw, voor forse prijsstijgingen van[…]

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

België telt ongeveer 2.500 bouwarbeiders uit Oekraïne

België telt ongeveer 2.500 bouwarbeiders uit Oekraïne

Meer artikels