Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME gaat aan de slag in Duitsland en Frankrijk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME gaat aan de slag in Duitsland en Frankrijk

DEME heeft een reeks baggercontracten binnengehaald in Europese landen. De totale waarde van deze contracten bedraagt zowat 115 miljoen €.

DEME’s Duitse dochteronderneming Nordsee Nassbagger- und Tiefbau GmbH, gevestigd in Bremen, heeft het onderhoudsbaggercontract binnengehaald voor de rivier de Elbe in Duitsland. Het contract werd toegewezen voor een periode van twee jaar aan een joint venture waar DEME’s Duitse filiaal deel van uitmaakt. DEME zal met de sleephopperzuiger Marieke de volledige 116 km lange vaargeul van de Elbe onderhouden tussen de Noordzee en Hamburg. Omdat Nordsee Nassbagger- und Tiefbau ook instaat voor het onderhoud op de Weser om de vaardiepte naar Bremerhaven te handhaven, onderhoudt DEME nu de vaargeulen naar de grootste twee containerhavens in Duitsland.

Frankrijk

In Frankrijk sleepte DEME onlangs verschillende nieuwe contracten in de wacht. In de havens van Calais en Boulogne-sur-Mer zal DEME’s Franse dochterbedrijf Société de Dragage International (SDI) onderhoudsbaggerwerken uitvoeren.

In de haven van Brest zal SDI meebouwen aan een 400 m lange kaaimuur en een 100 m breed platform als onderdeel van de nieuwe haventerminal voor zware ladingen. In Bordeaux zal DEME instaan voor een baggercampagne met waterinjectie op de Gironde, die nodig is om de toegang tot de haven te handhaven.

Spanje

In het Verenigd Koninkrijk heeft DEME’s Britse dochterbedrijf NewWaves Solutions Ltd het contract gewonnen voor kustbeschermingswerken in Dawlish Warren (Cornwall). In Spanje haalde DEME het contract binnen voor baggerwerken in de haven van Barcelona en voor de bouw van een nieuwe kaaimuur. Deze werken starten in mei.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Groot asfaltfreesbedrijf wordt overgenomen

Groot asfaltfreesbedrijf wordt overgenomen

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Meer artikels