Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME en Penta-Ocean bouwen samen windparken in Japan

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME en Penta-Ocean bouwen samen windparken in Japan

(c) DEME Offshore

DEME Offshore en Penta-Ocean Construction Co., Ltd., de grootste maritieme aannemer in Japan, gaan samen een joint venture oprichten voor de bouw van offshore windparken in Japan. 51% van de aandelen zullen in handen zijn van Penta-Ocean en 49% wordt eigendom van DEME Offshore.
Daarmee worden de waterbouwkundige kennis van DEME Offshore en zijn decennialange ervaring in de sector van hernieuwbare energie gecombineerd met de gespecialiseerde maritieme bouwtechnologie van Penta-Ocean.

Veilingronde

Japan heeft een nieuwe regelgeving ingevoerd voor het opwekken van windenergie op zee en in havengebieden. Dit jaar zou de eerste veilingronde voor windparken moeten plaatsvinden.
 
Tegen 2030 wil het land 10 GW offshore windenergie ontwikkelen. Hoewel de windomstandigheden er zeer gunstig zijn, heeft Japan ook een complexe bodemgesteldheid, bestaande uit een mix van zand en gesteente.
 
“Als gevolg van deze complexe omstandigheden is er vaak nood aan expertise in het uitvoeren van boorwerken op de locaties voor offshore windparken. Beide bedrijven hebben deze kennis in huis, dankzij hun baggeractiviteiten. Door de krachten te bundelen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de offshore windsector in Japan op lange termijn”. verklaart Niels van Berlaer, Business Unit Director Asia-Pacific bij DEME Offshore.
 
“Als blijk van ons vertrouwen in het enorme potentieel van de Japanse markt en onze bereidheid om de sector te ondersteunen, overwegen we ook om materieel van DEME Offshore naar Japan te brengen”, aldus Van Berlaer.

Gespecialiseerde aannemer

De nieuwe joint venture moet in Japan uitgroeien tot een toonaangevende en gespecialiseerde aannemer voor offshore waterbouwkundige projecten. De ruime ervaring en de geavanceerde technologie waarover de nieuwe aannemerscombinatie beschikt moet dat helpen waarmaken.
 
“Ik heb er alle vertrouwen in dat de samenwerking tussen de twee bedrijven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de bouw van offshore windparken en dat we over de nodige capaciteiten beschikken om de uitdagende meteorologische, oceanografische en seismische omstandigheden in Japan, evenals de moeilijke omstandigheden op de zeebodem, aan te kunnen”, besluit Tetsunori Ohshimo, senior managing executive officer, Head of Offshore Wind Farm Business Division Group bij Penta-Ocean.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix zal in Abidjan (Ivoorkust) de hoogste toren van Afrika bouwen. De opdracht komt van het Ivoriaanse Ministerie voor Bouw, Huisvesting en Stedenbouw en verloopt in samenwerking met PFO Africa. Besix is verantwoordelijk voor het beheer van[…]

07/07/2021 | ProjectenBesix
Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Meer artikels