Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME en Eiffage bouwen funderingen offshore windmolenpark in Frankrijk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DEME en Eiffage bouwen funderingen offshore windmolenpark in Frankrijk

Een consortium bestaande uit DEME en Eiffage Métal heeft een belangrijk contract in de wacht gesleept voor het ontwerp, de productie en de installatie van tachtig stalen funderingen voor het eerste offshore windmolenpark in het Franse Saint-Nazaire. Het EPCI-contract (Engineering, Procurement, Construction and Installation) heeft een totale waarde van meer dan 500 miljoen €.

Het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, goed voor 480 MW en eigendom van EDF Renewables en Enbridge, wordt gebouwd op 12 tot 20 km voor de kust van het Franse schiereiland Guérande. Het windmolenpark zal voldoende elektriciteit produceren om 20% van de energie voor het departement Loire-Atlantique te voorzien. De funderingen zullen geïnstalleerd worden in waterdieptes variërend tussen 12 en 25 m.
 
De ontwerpactiviteiten zijn reeds begonnen om de productie van de funderingen in het voorjaar van 2020 te kunnen starten. Op een rotsachtige zeebodem zullen de eerste funderingen worden geïnstalleerd in het voorjaar van 2021. De voltooiing van de werken is gepland in de zomer van 2022.
 
“We zijn blij met dit eerste EPCI-funderingscontract in Frankrijk en met het feit dat we kunnen bijdragen tot de ambitieuze doelstellingen inzake de energietransitie van het land. Het contract benadrukt onze technische kennis inzake innovatieve oplossingen voor de offshore windsector. Tijdens het project zullen we de techniek toepassen van geboorde funderingen, een nieuwe stap in de offshore windindustrie”, aldus Jan Vandenbroeck, general manager French Subsidiaries bij DEME.
 
"Ook wij zijn trots een bijdrage te kunnen leveren aan het eerste offshore windmolenpark in Frankrijk. Eiffage Métal en ons dochterbedrijf Smulders hebben al talrijke referenties in de Noordeuropese markt voor offshore wind, onder meer in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. We kunnen nu onze kennis voort uitbouwen in Franse wateren. We kijken ernaar uit om samen te werken met EDF Renewables en Enbridge om dit project veilig op te leveren, rekening houdend met de milieuvereisten”, 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AMB brengt bouwmaterialen over het water naar Antwerpen

AMB brengt bouwmaterialen over het water naar Antwerpen

Antwerpen start met een pilootproject stedelijke logistiek via dee binnenvaart aan het Asiadok. De tijdelijke maatschappij Antwerpen Mobiele Bouwlogistiek (AMB) zal daar een jaar lang als test een terrein uitbaten om palletten met bouwmaterialen[…]

7,7 miljoen € voor nieuwe wegen en riolering in Leuven

7,7 miljoen € voor nieuwe wegen en riolering in Leuven

Besix bouwt meer dan 1 km lange kaaimuur in haven van Zeebrugge

Besix bouwt meer dan 1 km lange kaaimuur in haven van Zeebrugge

TINC investeert in Nederlands windpark

TINC investeert in Nederlands windpark

Meer artikels