Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DEME doopt 's werelds krachtigste snijkopzuiger

Gerelateerde onderwerpen :

,
DEME doopt 's werelds krachtigste snijkopzuiger

(c) DEME

De Belgische baggerspecialist DEME heeft zijn nieuwe schip Spartacus gedoopt. Het schip is de krachtigste snijkopzuiger ter wereld en een primeur in de sector. Met een totaal geïnstalleerd vermogen van 44.180 kW heeft het schip een ongeëvenaarde productiesnelheid en het vermogen om harde grond te snijden. De pompkracht en de zware cutterladder maken een baggerdiepte tot 45 m mogelijk.
Annik Penders, de echtgenote van de Belgische premier Alexander De Croo, aanvaardde om meter te zijn van het nieuwe schip. De inhuldiging verliep traditiioneel, door het stukslaan van een fles champagne tegen de scheepsromp.
 
“De Spartacus werd ontworpen met drie hoofdprioriteiten: de grenzen van het baggerpotentieel verleggen, een ongeëvenaarde autonomie en de impact op het milieu beperken. We zijn er trots op een technologische en duurzame leider in de sector te zijn. Baggerprojecten die vroeger niet haalbaar waren, worden nu wel mogelijk”, aldus Luc Vandenbulcke, CEO van de DEME Group.
 
Behalve zijn indrukwekkende kracht is de Spartacus ook de eerste snijkopzuiger in de sector die kan werken op lng. Het schip heeft ook verschillende bijkomende energiebesparende functies, zoals een warmteterugwinningssysteem.
 
Aan boord bevindt zich tevens een werkplaats met een trillingsgeïsoleerde vloer. Die maakt het mogelijk om het onderhoud en de reparatie van de snijkoppen uit te voeren tijdens de baggerwerken. Daardoor kan de megasnijkopzuiger een ongeëvenaarde productietijd behalen en is tevens een groot voordeel bij werken in uitdagende omstandigheden en afgelegen gebieden.

Foto’s: DEME
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Publireportage

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Ygnis – al meer dan 60 jaar befaamd voor zijn uitermate efficiënte verwarmingsoplossingen voor tertiaire projecten – wil met een ruimer aanbod aan producten en een geoptimaliseerde dienstverlening, onder andere door het extra[…]

21/06/2021 |
'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

Meer artikels