Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Delmulle-Alheembouw bouwt 75 woningen in Kruishoutem

Gerelateerde onderwerpen :

Delmulle-Alheembouw bouwt 75 woningen in Kruishoutem

Het gemeentebestuur van Kruishoutem heeft het inbreidingsproject achter het gemeentehuis toegekend aan de tijdelijke handelsvennootschap Delmulle-Alheembouw. Er worden op een terrein van 2,2 ha 75 huizen en appartementen gerealiseerd. 24 woningen zullen sociale huur- en koopwoningen zijn. Die worden gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen.

Het inbreidingsproject wordt gerealiseerd in het centrum van Kruishoutem, tussen de Brugstraat, de Winston Churchillstraat en de Hedekensdriesstraat. Het architecturale concept is van de hand van Architectenbureau Jan Maenhout en Trans Architectuur (zie Bouwkroniek van 1 februari 2013, blz. 16-17). Bij het ontwerp werd rekening gehouden met het overheersende landschap en met de typische 'hofstedelijke' bouwtrant. Er worden verschillende soorten woningen ontwikkeld, met één tot vier slaapkamers.

Partners

Delmulle nv uit Wortegem-Petegem bouwt reeds meer dan 90 jaar woningen en appartementen volgens een eigen bouwsysteem met traditionele materialen. Op hun palmares staan reeds meer dan 14.000 woningen waarvan uiteraard ook een aantal in Kruishoutem en directe omgeving.

Alheembouw nv uit Roeselare zag in 1970 het levenslicht onder impuls van Albert Heemeryck naar wie het bedrijf werd genoemd. Van klein familiaal bouwbedrijf ontpopte Alheembouw zich, mee onder impuls van de tweede generatie, tot een gewaardeerde, betrouwbare en duurzame bouwpartner met vertakkingen in de residentiële bouw, de industriebouw, de openbare sector en tal van pps-projecten. In Oudenaarde realiseert Alheembouw het project 'De Ham' aan de Schelde.

Tijdpad

Dit najaar wordt in Kruishoutem het verplichte archeologische onderzoek uitgevoerd. In de eerste helft van 2016 zal dan de wegenis aangelegd worden. De eigenlijke bouwstart voor de woningen en appartementen staat gepland voor de tweede helft van 2016, zodat in 2017 de eerste gezinnen in de René D'Huyvetterstraat hun intrek zullen kunnen nemen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Meer artikels