Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dekabo Group neemt Rio Construct over

Dekabo Group neemt Rio Construct over

(c) Dekabo Group

Dekabo, met vestigingen in Olen en Herstal en één van de grootste aanbieders van horizontale boringen in België, neemt zijn sectorgenoot Rio Construct uit Strombeek-Bever over.

 

Rio Construct is een onderneming gespecialiseerd in rioolrenovatie en rioleringswerken. Voor het uitvoeren van huisaansluitingen, deelrenovaties, putrenovaties, shortliners, enz. maakt het gebruik van de nieuwste technologieën inzake persboringen, robottechnieken, horizontale boringen en injectiewerken. Deze onderneming is opgericht in 2016 en met een team van ongeveer 30 medewerkers verwacht Rio Construct dit jaar een omzet van meer dan 6,2 miljoen € te realiseren.
 
Eind 2019 is het Belgische investeringsfonds KeBeK in het kapitaal van Dekabo gestapt om de groei van het bedrijf te versnellen. “Door de overname van Rio Construct zet Dekabo Group een grote stap in het groeiplan om de marktpositie in België te versterken. De activiteiten van Rio Construct zijn heel complementair met deze van Dekabo Group. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe strategische aanwinst een waardevolle ondersteuning is in de succesvolle expansie van de onderneming”, zegt CEO Bart Denoodt van Dekabo.
 
“Inspelen op een constante groei van de markt kan je vaak beter met twee dan alleen. De synergie met de technieken van de Dekabo Group is in die mate groot dat Rio Construct deze gelegenheid niet onbenut kon laten. The strength of the team is each individual member and the strenght of each member is the team”, stelt CEO Bram De Ridder van Rio Construct.
 
“We zijn verheugd dat we Rio Construct kunnen toevoegen aan de Dekabo Group. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. We geloven sterk in de complementariteit van beide ondernemingen”, besluit Gert Van Huffel, managing partner bij KeBeK.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen plant dit jaar een heleboel wegenwerken

Mechelen plant dit jaar een heleboel wegenwerken

De stad Mechelen zal dit jaar heel wat projecten uitvoeren die de voorbije jaren werden voorbereid. 2021 wordt een belangrijk jaar voor infrastructuurwerken in Mechelen, zowel in het centrum als in de deelgemeenten.     “Er komt[…]

Ontwerpteam voor Ringpark Zuid is gekend

Ontwerpteam voor Ringpark Zuid is gekend

Twee teams strijden voor beste ontwerp Leuvense Vaartkom

Twee teams strijden voor beste ontwerp Leuvense Vaartkom

Middelkerke vernieuwt zeedijk in Westende

Middelkerke vernieuwt zeedijk in Westende

Meer artikels