Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deinze werkt voortaan met stadsleveranciers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Deinze werkt voortaan met stadsleveranciers

Schepen Filip Vervaeke (l.) en burgemeester Jan Vermeulen (r.) en stadsleverancier Piet Meirhaeghe van huisbrouwerij Sint-Canarus met het logo van Deinse stadsleverancier.

De stad Deinze wil met een eigen relanceplan de lokale bedrijven door de viruscrisis helpen. Eén actie daarvan is het aanleggen van een databank van Deinse aannemers, handelaars en andere bedrijven voor onderhandse aanbestedingen. Elk jaar geeft Deinze op die manier gemiddeld 1,3 miljoen € uit.
Doorgaans en zonder bijzondere uitzondering kan een overheid tot een bedrag van 139.000 € zonder btw op 4 jaar zelf ondernemers uitnodigen. Boven dat bedrag moeten ze de overheidsopdracht publiceren en kan iedereen inschrijven op die overheidsopdracht. Bij een openbare aanbesteding kan een bestuur nog altijd lokale ondernemers aansporen om een offerte in te dienen, maar meer niet. En uiteraard kunnen ze bij de evaluatie van de offertes geen rekening houden met het feit dat een ondernemer lokaal is.
 
Bij overheidsopdrachten vanaf 2.500 € zonder voorafgaande bekendmaking, worden drie partijen uitgenodigd om een offerte in te dienen. “Deinze zal in de mate van het mogelijke de databank met stadsleveranciers raadplegen bij de voorbereiding van dergelijke overheidsopdrachten”, meldt Filip Vervaeke, schepen van Lokale economie. Bedrijven uit Deinze die zich met hun aanbod inschrijven op de databank, krijgen automatisch de titel van ‘stadsleverancier’ en mogen het bijhorende logo gebruiken in hun communicatie.
 
Voor burgemeester Jan Vermeulen past de databank in zijn verhaal van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We kochten vroeger ook al bij lokale ondernemers, maar nu willen we dat met meer structuur doen. Als we meer in eigen stad kopen, vermijden we onnodig transport en steunen we de lokale economie.”
 
Ondernemers kunnen zich registreren door hun gegevens in te vullen via www.deinze.be/stadsleverancier.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Heb jij thuis zonnepanelen op het dak laten plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk maximaal profiteren van je zonnepanelen. Maar hoe doe je dat precies? Wil je weten hoe je de optimale waarde uit je zonnepanelen kunt halen? Lees dan verder. Een[…]

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Geef je woonkamer een upgrade

Publireportage

Geef je woonkamer een upgrade

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Publireportage

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Meer artikels