Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Gerelateerde onderwerpen :

,
Deinze: werken voor Torck-site gestart

(c) Van Roey Vastgoed

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de wooneenheden zijn verkocht. De oplevering wordt verwacht tegen januari 2023.
Het project werd al eerder voorgesteld (https://www.bouwkroniek.be/article/58-flats-op-voormalige-torck-site-in-deinze.31124), maar gesprekken met geïnteresseerde bewoners leverden nieuwe inzichten op en zo werden de plannen nog wat bijgestuurd. Er was vooral veel vraag naar meer groenbuffer ten opzichte van de spoorweg. De vier koppelwoningen tegen de spoorweg zijn vervangen door groen. Een aantal woningen werd gesplitst zodat het totale aantal nu op 60 ligt. Het nieuwe plan is nu klaar om ontwikkeld te worden. Juri fungeert als hoofdaannemer.
 
Het resultaat is een duurzame centrumlocatie, met veel aandacht voor privacy, een binnentuin, grote terrassen, een variatie aan appartementen (met één, twee of drie slaapkamers) en veel zicht op groen en een weids uitzicht vanop de hogere verdiepingen. Daarbij komt dat de woonerf autovrij is (maar direct bereikbaar via ondergrondse parking) en ook dat de omgeving verkeersluw is. De nieuwe site is een absolute opwaardering voor de buurt: de nieuwbouw wordt iets meer achteruit gebouwd waardoor meer ruimte komt voor licht en groen in de straat. Het project toont zich langs de Ommegangstraat, de Liefkemeirestraat en parallel met de spoorweg.
 
Wonen op wandelafstand van alle voorzieningen en dicht bij het station biedt enorme voordelen, maar dit kan ook vragen opwerpen inzake geluid. Daarom heeft Van Roey Vastgoed, samen met A33 architecten en het studiebureau akoestiek D2S ingezet op een normaal akoestisch comfort. Dit vertaalt zich in o.a. in de toepassing van een ventilatiesysteem D, akoestische gevelisolatie, geen slaapkamers langs de spoorweg, paalfunderingen, groene daken (dragen bij tot stabielere temperatuur binnenshuis en filteren ook geluid van buitenaf) en akoestische beglazing.
 
Het nieuwbouwproject Torck is de aanzet voor een gans nieuwe omgeving in Deinze. De autoluwe Liefkemeirestraat en de Ommegangstraat worden vernieuwd. De nieuwbouw wordt iets meer naar achter gebouwd, waardoor er voor het eerst ruimte komt voor meer licht en groen in de straat. Er wordt ook een binnentuin voorzien als groene, open ruime met veel aandacht voor privacy en toegankelijkheid van de aangrenzende terrassen en woonruimtes.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Het living lab op het Thor Park in Genk, opgebouwd uit energie-innovaties geleid door EnergyVille, stelde zopas ambitieuze uitbreidingsplannen voor. oPEN Thor is de naam van een testsite die naast het wetenschaps- en bedrijvenpark van 100 ha ook[…]

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Meer artikels