Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deinze: 10 miljoen voor 50 woningen op Donzapark

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Deinze: 10 miljoen voor 50 woningen op Donzapark

Voor de concert- en evenementenzaal Brielpoort wordt door de stad Deinze een toekomstvisie uitgewerkt.

Het stadsbestuur van Deinze investeert 10.438.852 € in onder meer 26 bijkomende assistentiewoningen en 24 sociale huurflats op de site Donzapark bij woonzorgcentrum Karel Picqué en in de renovatie van  22 kamers in woonzorgcentrum Ter Leenen, dat in beheer is van het zorgbedrijf. Deinze wil de komende zes jaar in totaal liefst 130 miljoen € investeren.

130 miljoen is 38 miljoen € meer dan de bestaande meerjarenplannen van beide gemeenten vóór de fusie. Toch houdt de stad naar eigen zeggen de schulden perfect onder controle en wordt slechts voor 34,6 miljoen € nieuwe leningen aangegaan. Opmerkelijk is dat Deinze dit kadert binnen een stevig klimaatverhaal, want de stad wil klimaatneutraal zijn tegen 2050.

De rondweg rond Nevele en de stadsboulevard zijn topprioriteiten voor de stad in het meerjarenplan. Daarnaast gaat veel aandacht naar wandel- en fietspaden. “De stapper wordt veel te vaak vergeten. Finaal wordt iedereen voetganger in Deinze”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. Deinze trekt 31.359.207 € uit voor fietspaden langs de Vinkstraat, Damstraat, Leernsesteenweg, Oudenaardsesteenweg en Kouter-Tieltsesteenweg.

Stadskernvernieuwing blijft in Deinze centraal op de agenda staan. De stad wil zich vooral ook meer inzetten op haar regierol naar de private ontwikkelaars toe. “De Molens van Deinze zullen de stad een nieuw gezicht geven, waarbij we ook toparchitectuur implementeren waar mensen kunnen in wonen en werken. De site Louis Dhont met de voetgangersbrug en het oude stadhuis worden nog twee belangrijke werven. Daar zal de stad ook de appartementen boven de bibliotheek kopen, zodat we alles in één hand hebben. Belangrijk is dat deze werven vooral gericht zijn op de maatschappelijke meerwaarde die ze voor de stad kunnen betekenen en minder op puur geldgewin. We bereiden bovendien drie grote projecten van de toekomst voor, een nieuwe bibliotheek, een nieuwe Brielpoort en een nieuw Lokaal Dienstencentrum. Deze moeten uiterlijk de volgende legislatuur worden gerealiseerd. De site in Petegem mag gerust ook bij de stadskernvernieuwing worden gerekend. De Oostkouter moet een duurzaam stadsdeel worden”, vertelt burgemeester Jan Vermeulen.

Deinze maakt 2.421.757 € vrij voor de dorpskernvernieuwingen van site Oostkouter, Landegem, Meigem, Nevele en Hansbeke en bekijkt het potentieel van dorpsweiden. Nieuwe speelpleintjes worden aangelegd.

Deinze investeert voorts in een nieuwbouw voor de kinderopvang Brieltuin in Petegem, inclusief speeltoestellen. De jeugdwerking wordt ondersteund door een jeugdlokaal voor KSA Vinkt en aangepaste infrastructuur voor jeugdbeweging Djemba. Het Cultuurhuis Hansbeke zal worden omgevormd tot een nieuwe gemeenschapszaal die de dynamiek van het dorp moet versterken. Andere gemeenschapszalen zullen gerenoveerd worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

In het kader van het plan Vlaamse Veerkracht geeft de Vlaamse regering een investeringssubsidie voor een aantal projectvoorstellen voor culturele topinfrastructuur en cultuurinfrastructuur van bovenlokaal belang. Het gaat om de volgende[…]

20/01/2022 | investeringCorona
Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

Meer artikels