Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deel 2: De Dag van de Ondernemer in West- en Oost-Vlaanderen

Deel 2: De Dag van de Ondernemer in West- en Oost-Vlaanderen

Een tweede tour vond in West- en Oost-Vlaanderen plaats. Hierbij werden DSV Crop, Habitat Construct, Beton De Clercq, Dakwerken Boelaert, Potier Stone en Van Tornhaut bezocht.

 

DSV Crop: bijzonder actief in appartementsbouw

DSV Crop uit Meulebeke legt zich toe op (middel)grote bouwwerken van ruwbouw tot afwerking (appartementsgebouwen, rust- en verzorgingstehuizen, assistentiewoningen, ...). “In 1939 reeds startte de geschiedenis van deze bouwonderneming, die uitgroeide tot een vaste waarde in de bouwsector. In 2011 trad een nieuw bestuur aan waarbij de organisatie, structuur en mentaliteit aangepast werden aan de hedendaagse manier van bouwen. We zijn trots op onze verzorgde en veilige bouwwerven en hebben oog voor uitvoeringsdetails. Daarnaast willen we projecten uitvoeren binnen de opgelegde termijn en het vooropgestelde budget”, meldt zaakvoerder Bjorn Schaek.

Bij DSV Crop zijn  een 25-tal bouwvakkers in de ruwbouwfase aan het werk. Vijf bedienden bieden hieraan ondersteuning en coördineren de projecten in de afwerkingsfase.

Habitat Construct: referentie in bouwen en renoveren

Kwaliteit en duurzaamheid, daar gaat Habitat Construct uit Wingene voor. “Met ons gespecialiseerd team staan wij in voor een correcte uitvoering van projecten. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij perfect inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers”, zegt zaakvoerder Filip Debaene.

Habitat Construct is gespecialiseerd in buitenschrijnwerk (alu, pvc, hout), binnenschrijnwerk, totaalinterieur, totaalrenovatie en badkamer- en keukeninrichting. Met haar 14 vaste medewerkers beschikt deze familiale kmo over heel wat ervaring en knowhow om een goede service aan te bieden, te beginnen bij een professioneel advies.

Beton De Clercq: honderd jaar een gereputeerde waarde in de betonwereld

Beton kent doorheen de jaren steeds meer toepassingen op talloze terreinen. Het product doet bij velen nog steeds denken aan rioleringen, bruggen en grootse fabrieksgebouwen. “Onze producten vinden echter ook toepassingen op speelpleinen, in de woningbouw, in de waterzuivering en als decoratief element in de architectuur. Er zijn heel wat mogelijkheden met prefabbeton. Beton De Clerq spaart bovendien kosten noch moeite om de markt telkens voor te blijven en tracht elk jaar opnieuw te investeren en te innoveren”, duidt algemeen directeur Dries Aneca.

Vandaag is de vierde generatie aan het werk. Uit de oorspronkelijke eenmanszaak van Henri De Clercq zijn drie moderne bedrijven gegroeid: nv Beton De Clercq, nv Oude Firma Ed. De Clercq en nv Structo.

Dakwerken Boelaert: dakwerker uit het Meetjesland

Dakwerken Boelaert  legt zich toe op platte en hellende daken, kunst- en natuurleien, stormpannen en tegelpannen, en roofing en epdm. “We kunnen ook wachtgevels voorzien van bescherming tegen de weergoden door het plaatsen van sidings en leggen ons tevens toe op groendaken. We reiken bouwoplossingen aan en helpen de woning optimaal te beschermen”, zegt Melissa Willemarc.

Met meer dan twintig bouwvakkers is Dakwerken Boelaert actief in nieuwbouw en renovatie. Het dakbedrijf legt zich ook toe op industriebouw.

Potier Stone: meubelmakers met steen

Potier Stone is een familiebedrijf van de vierde generatie uit Maldegem dat gespecialiseerd is in natuursteenbewerking voor het fijne interieurwerk zoals keukens, badkamers, haarden, trappen, …

“Samen met de klant, architect, interieurarchitect en interieurschrijnwerker zoeken wij oplossingen voor ontwerpen die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Nog te vaak blijft immers na de realisatie maar een flauw afkooksel van het initiële ontwerp over. Om dit te voorkomen genieten al onze klanten van een persoonlijke begeleiding vanaf de studiefase. Hierbij adviseren we bij de keuze van het materiaal en stemmen we de technische mogelijkheden af op de architecturale vraag, zodat gerealiseerd wordt wat de ontwerper voor ogen heeft”, beklemtoont Wim Nelis, zaakvoerder van Potier Stone.

De missie van Potier Stone is immers net een extra dimensie toevoegen aan het interieur met maatwerk in (natuur)steen.

Van Tornhaut: passie voor de bouw

Van Tornhaut, dat begon als een ambachtelijke bouwfirma, is vandaag een belangrijke speler op de markt van de appartements- en utiliteitsbouw.

Het bouwbedrijf uit Aalter werd in het begin van de jaren ’60 van vorige eeuw opgericht als een eenmanszaak en is sinds 1983 een bvba. De vennootschap wordt bestuurd door Rita en Dirk Van Tornhaut samen met Alain De Groeve. Sedert begin 2000 maakt het bedrijf deel uit van de holdingvennootschap VT-Invest Group.

“Als bouwer van luxeappartementen en prestigieuze overheidsgebouwen hanteert Van Tornhaut zeer hoge kwaliteitsnormen in zowel ruwbouw als afwerking. De hoge kwaliteit van onze bouwwerken is dan ook één van onze belangrijkste criteria en vormt een garantie voor tevreden klanten”, weet bestuurder Alain De Groeve.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Strategische transformatiesteun voor Atlas Copco Airpower

Strategische transformatiesteun voor Atlas Copco Airpower

De Vlaamse regering kent op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits een strategische transformatiesteun van 2 miljoen € toe aan Atlas Copco Airpower nv in Wilrijk. Atlas Copco is wereldmarktleider in perslucht voor een brede[…]

Votquenne Foundations en Lameire gaan op in 2Fund

Votquenne Foundations en Lameire gaan op in 2Fund

HUF HAUS bouwt premium sleutelklare prefabwoningen in hout en glas

HUF HAUS bouwt premium sleutelklare prefabwoningen in hout en glas

DEME laat sleephopperzuiger Meuse River te water

DEME laat sleephopperzuiger Meuse River te water

Meer artikels