Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Gerelateerde onderwerpen :

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Op stand 1018 geeft Deceuninck onder meer demonstraties rond het verlijmen van glas in verschillende profieltypes.

© © Deceuninck. All rights reserved.

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast hun productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck tijdens deze editie ook live demo’s op stand 1018.

Innovaties in kunststof- en aluminium-reeksen

Tijdens de vorige editie van Polyclose lanceerde Deceuninck twee volledig nieuwe reeksen. Met hun Elegant-profielen in kunststof brachten ze de designstandaard van kunststof naar een hoger niveau. Mogelijk nog opvallender was de lancering van hun Decalu-reeks in aluminium, met als slotstuk de perfecte combineerbaarheid van beide productlijnen.
Voor deze editie van Polyclose mag u zich verwachten aan de laatste innovaties binnen deze reeksen. Deceuninck licht ze graag toe bij hun innovatietafel, aanwezig op het tweede verdieping van hun stand. Dit kunnen we alvast verklappen: Deceuninck lanceert tijdens Polyclose een geheel nieuw Decalu-vliesgevelsysteem!

Met Phoenix pakt Deceuninck uit met een eerste productserie die voor 100% uit recycled kunststof bestaat.

100% gerecycleerde kunststof profielen

Circulair bouwen wordt de nieuwe standaard en daar is men bij Deceuninck klaar voor. Met Phoenix lanceert het bedrijf een volledig circulaire reeks met 13 standaardprofielen voor ramen en deuren. Sales Manager Western Europe Bernard Vanderper: “Phoenix zal mee evolueren met de markt: naarmate de vraag groeit, zullen we onze productie uitbreiden. In Nederland, waar de overheid het gebruik van circulaire materialen in bouwprojecten sterk stimuleert, heeft men alvast oren naar deze nieuwe ontwikkeling. Daar realiseerden we reeds enkele projecten met onze Phoenix profielen.” Ook in België worden momenteel de eerste Phoenix ramen geplaatst in een project dat bestaat uit 6 woningen.

Dit nieuwe gamma schenkt oude materialen een nieuw leven door ze te recupereren en te recycleren. En dat levert een energiebesparing op van 90% in vergelijking met het aanmaken van nieuwe kunststof grondstof. Deceuninck recycleert kunststof sinds 2012 en is daarmee de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux. Op vandaag heeft het bedrijf een recyclagecapaciteit van 45.000 ton kunststof ofwel 2,3 miljoen ramen per jaar.

Decalu, de aluminium reeks van Deceuninck, wordt aangevuld met een vliesgevelsysteem dat in primeur gelanceerd wordt op Polyclose.

Het strategische partnership van Deceuninck met AGC Glass Europe zal op beide standen getoond worden op basis van de Elegant- en Decalu-profielen met het Fineo-vacuümglas.

Live demo’s op extra stand

Voor het eerst zullen er op de beurs ook demonstraties gegeven worden. Op stand 1018 kunnen installateurs ontdekken hoe eenvoudig het is om met de systemen van Deceuninck aan de slag te gaan. Je leert er onder meer hoe je glas kunt verlijmen en vervangen op diverse profieltypes en hoe dankzij een handige tool glaslatten eenvoudig ge(de)monteerd worden op Decalu-ramen

Verder krijgt u er in primeur ook de eerste systeemoplossingen te zien van de Elegant- en Decalu-profielen van Deceuninck met Fineo-vacuümglas. Het strategische partnership dat Deceuninck onlangs sloot met AGC Glass Europe zal op de stands van beide merken in de verf worden gezet.

Deceuninck is op Polyclose opnieuw te vinden op hun gewoonlijke standplaats 1400. Voor de technische demo’s kan je terecht op stand 1018, aan de linkerkant bij het binnenkomen van de beurs.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

-    Het is een product dat aan de gevel van een gebouw kan worden gemonteerd of in een pergola kan worden geïntegreerd. -    Bij montage in een pergola, hebben we brede geleiders die gelijk zitten met de box.[…]

24/08/2022 |
Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Aluplast: design meets Technology in Gent

Aluplast: design meets Technology in Gent

Duco: innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Polyclose 2022

Duco: innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Polyclose 2022

Meer artikels