Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deceuninck stopt Linktrusion-technologie in Zendow#neo Premium

Deceuninck stopt Linktrusion-technologie in Zendow#neo Premium

Deceuninck heeft sinds Batibouw de Linktrusion-technologie niet enkel in alle Standaard-versies van de Zendow#neo-raam- en deurprofielen, maar ook in de Premiumversie. Linktrusion is een revolutionaire technologie waarmee de traditionele versterkingswijze van pvc-profielen volledig herdacht werd.

Met Linktrusion worden verschillende technologieën en materialen (pvc, continue glasvezel, staaldraden, pvc-hardschuim,...) gecombineerd om voor elke type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion voor een efficiënter grondstofgebruik, een volledig recycleerbaar product en voor optimale thermische prestaties. Met Linktrusion introduceerde Deceuninck immers alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

Zendow#neo Premium

De raam- en deurserie waarin de Linktrusion-technologie voor het eerst gebruikt werd, was de Zendow#neo-serie. Na een eerste toepassing op de Zendow#neo Standaard-ramen en -deuren introduceert Deceuninck de technologie nu ook in zijn Zendow#neo Premium-ramen en -deuren.

Superisolerend

Bij Zendow#neo Standaard-ramen wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over zes kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk.

Bijkomende troeven van de Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen zijn o.a. het tijdloze design, de meer dan 4.000 kleurcombinaties, de strakke, slanke vleugel en de grotere afmetingen.

Deuren

Deceuninck paste de Linktrusiontechnologie voor het eerst toe bij de Zendow#neo-ramen. Sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij de deuren. Bij de Premium-deuren wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels. Het deurkader wordt thermisch versterkt. Eén meter vleugelprofiel kan hierbij liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er grotere maximale vleugelafmetingen mogelijk zijn. Tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over