Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deceuninck breidt kleurengamma uit met 30 nieuwe folies

Deceuninck breidt kleurengamma uit met 30 nieuwe folies

Deceuninck introduceerde zopas liefst 30 bijkomende nieuwe foliekleuren voor ramen en deuren. In totaal biedt de producent voortaan 60 verschillende folies aan, bovenop de coatings en de massakleuren.

Deceuninck, marktleider in pvc-profielen voor ramen en deuren, ontwikkelde drie manieren om profielen in kleur aan te bieden: in de massa gekleurde profielen, profielen met een coating en profielen met een folie. De in de massa gekleurde profielen zijn het goedkoopst. Zij krijgen hun kleur al tijdens het extrusieproces, door aan de grondstof pigmenten toe te voegen. Deze zijn beschikbaar in crèmewit, verkeerswit en lichtgrijs.

Daarnaast biedt Deceuninck geëxtrudeerde profielen aan. Die hebben een coating op basis van polyurethaan, gewapend met harde polyamidekorrels, die vervolgens in een oven wordt gehard. Het resultaat zijn profielen met een satijnachtige, matte look en een korrelige structuur die prettig aanvoelt, een warme uitstraling heeft en bovendien vuilafstotend en krasvast is. De profielen van Deceuninck kunnen eenzijdig of tweezijdig gecoat worden in 23 tinten of ze kunnen voorzien zijn van een integrale coating. In dat laatste geval zijn de ramen of deuren rondom gekleurd, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Klanten die kiezen voor dezelfde kleur aan de binnen- als aan de buitenkant, de zogenaamde 'uni-colours', hebben de keuze tussen zes kleuren. Wie ramen of deuren aan de buitenkant een andere kleur geven dan aan de binnenkant, kiest voor de 'bi-colours'. Hiervoor heeft Deceuninck acht standaard-exterieur- en twee standaard-interieurkleuren.

Ten slotte biedt Deceuninck raam- en deurprofielen bekleed met een vuilafstotende en uv-bestendige folie. Deze zijn beschikbaar in vier structuren: natuurlijke houtstructuren (foiled original wood), gekleurde houtstructuren (foiled colours), metallic looks (foiled metallics) en gladde folies (foiled smooth). Bij elk van die structuren heeft de klant de keuze uit een ruim aantal tinten: tot voor kort 30 in totaal. Daar heeft Deceuninck zopas met de Folies Special Edition (volume II) nog eens 30 extra tinten aan toegevoegd.

Gekleurde houtstructuren (foiled colours) hebben het uitzicht en het gevoel van geverfd hout. Zij waren tot dusver beschikbaar in veertien tinten (kristalwit, zuiver wit, crèmewit, grijs, chocoladebruin, groen, dennengroen, briljantblauw, kwartsgrijs, basaltgrijs, antractiegrijs, agaatgrijs, staalblauw en wijnrood) en worden via het Special Edition (volume II)-foliekleurengamma aangevuld met tien extra tinten: zwartbruin, bruinrood, groen, blauw, chartwellgroen, betongrijs, mosgroen, chocobruin, donkerblauw en lichtgrijs.

Natuurlijke houtstructuren (foiled original wood) zien eruit als natuurlijk hout, maar bieden tegelijkertijd alle voordelen van pvc. Tot op vandaag was er keuze tussen natuurlijke eik, Ierse eik, rustieke kers, wilde kers, gouden eik, notenboom, donkere eik, palissander, macore en grijze ceder. Nu komt daar ook sheffield eik grijs, sheffield eik bruin, gestreepte douglas, eik grijs, oregon-pijnboom, kers-amaretto en noce sorrento balsamico bij.

'Metallic looks' (foiled metallics) geven ramen een metalen look die wordt verkregen door een gemetalliseerde pigmentatie. Ze bestonden reeds in de tinten pyriet, brons en zilver. Daar komen koper, cardinal platinum, alux antraciet, alux DB 703, alux grijs aluminium, alux steengrijs, alux wit aluminium, alux zilvergrijs en geborsteld aluminium bij.

De gladde folies (foiled smooth) ten slotte waren al beschikbaar in licht ivoor glad, grafietzwart glad en antracietgrijs glad en zijn dat nu ook in stormgrijs finesse, wazig grijs finesse, leigrijs finesse en grijs aluminium.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv, algemeen aannemer uit de omgeving van Leuven, is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in nieuwbouw en  renovatiewerken, erkend aannemer klasse 6 met meer dan 50 jaar ervaring. Werft aan ten gevolge expansie[…]

23/05/2022 |
Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën