Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Deceuninck bouwt nieuwe fabriek in de VS

 Deceuninck bouwt nieuwe fabriek in de VS

Deceuninck, fabrikant van kunststof- en composietsystemen voor ramen en deuren, is gestart met het bouwen van een nieuwe productievestiging in de Verenigde Staten. Het terrein van 11,2 ha ligt in Fernley, in de staat Nevada, in het westelijk deel van de VS. De fabriek komt op 3.500 km van de Amerikaanse Deceuninck-hoofdzetel in Monroe (Ohio) in het oosten van de VS.

Het gebouw wordt 50.000 m² groot en zal plaats bieden aan 24 extrusielijnen. Het bedrijf begint in het tweede kwartaal van 2016 te produceren met zes extrusielijnen. Het gebouw omvat ook een opslagruimte om de dienstverlening van Deceuninck Noord-Amerika te ondersteunen en om de producten van zijn nieuwe raamfabrikanten van de Westkust op te slaan. Op volle capaciteit creëert Deceuninck 80 nieuwe banen bovenop de 450 werknemers in het hoofdbedrijf in Monroe.

'De renovatie van huizen in de VS blijft stijgen en er worden jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen nieuwe eenheden gebouwd. Dit benadert het historische gemiddelde van 1,5 miljoen eenheden per jaar. Dankzij onze strategie die gericht is op vernieuwende oplossingen en een perfecte service zijn we de afgelopen paar jaar enorm gegroeid. Als deze trend aanhoudt, zal ons bedrijf in Monroe op volle capaciteit draaien tegen eind 2016. Tijdens de vakbeurs Glassbuild deze week in Atlanta kon ik zelf de interesse van de fabrikanten in het westen ervaren. In de westelijke staten vereisen de installatiemethoden en de grotere glazen oppervlakken andere raamontwerpen dan in de andere regio's van de VS. We zijn al begonnen met de productie van matrijzen voor nieuwe systemen die voldoen aan de specifieke bouweisen van de westkust. De nieuwe fabriek in Nevada is perfect gelegen voor distributie in de snelgroeiende westelijke staten. Het bestuur en de aandeelhouders van Deceuninck hebben altijd geloofd in de kracht en het potentieel van de ramenmarkt in de VS. Gedurende de lange recessie zijn we Deceuninck Noord-Amerika blijven steunen. Na 20 jaar aanwezigheid in de VS nemen we nu een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze Amerikaanse markt', stelt ceo Tom Debusschere van Deceuninck.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

De multidisciplinaire bouwgroep Denys uit Wondelgem werd geselecteerd om mee te bouwen aan het Porthosproject, dat door Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energiebeheer Nederland werd ontwikkeld om bij te dragen aan het behalen van de[…]

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap