Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Zilvertorens in Knokke-Heist bieden 44 assistentiewoningen

Gerelateerde onderwerpen :

De Zilvertorens in Knokke-Heist bieden 44 assistentiewoningen

Dit najaar begint aan de Westkapellestraat in Knokke-Heist de nieuwbouw van de Zilvertorens, waar 44 erkende assistentiewoningen worden gerealiseerd. De werkzaamheden zullen ongeveer twee jaar duren. Het ontwerp is van EL Architects uit Knokke-Heist, bekend van enkele prestigieuze projecten aan de kust. Het project wordt ontwikkeld door De Zilvertorens uit Kortrijk. De specialist in investeringsvastgoed Realis uit Antwerpen treedt op als projectmakelaar. De aannemer is nog niet bekend.

De vergrijzingsgolf is ook aan de kust merkbaar. Tussen 2006 en 2014 steeg het aantal tachtigplussers in Knokke-Heist met 38% en nam het aantal 60- tot 79-jarigen met 14% toe. Het project mikt vooral op senioren die aan zee willen komen genieten met alle zorg en diensten bij de hand. Tegenwoordig willen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, met behoud van hun privacy. Toch is het belangrijk om vooruitziend te zijn en nu al in te spelen op eventuele latere wijzigingen in de woon- en zorgbehoefte. Vaak kiezen vastgoedinvesteerders ervoor om een assistentiewoning te kopen als belegging, om er eventueel later zelf in te trekken. Zo hebben zij nu al een aangepaste woning achter de hand voor zichzelf of voor een familielid.

In zo'n zorgresidentie kan men een beroep doen op een professioneel team van zorgkundigen en allerlei diensten. De residenten wonen in alle comfort en hoeven zelfs het gebouw niet uit om te genieten van georganiseerde activiteiten, een bezoekje van de kapper of van de manicure. Een optimale levenskwaliteit en huiselijkheid staan centraal. De erkenning door het Agentschap Zorg en Gezondheid is een extra troef. Dit houdt een permanente kwaliteitscontrole in en biedt voordelen voor de eigenaar, zoals een verlaagd btw-tarief van slechts 12% en een vrijstelling van de onroerende voorheffing.

Ieder appartement heeft een beschut terras.

“Doordat dit project in de deelgemeente Westkapelle gelegen is, net buiten het centrum, zijn de prijzen zeer competitief voor Knokke-Heist. De prijzen starten vanaf 275.000 ', zonder kosten. Het project omvat appartementen met zowel één als twee slaapkamers. Ieder appartement heeft een beschut terras. We zijn overtuigd van het succes van De Zilvertorens Knokke-Heist', zegt Peter Vanmaldeghem, ceo van projectmakelaar Realis.

De Zilvertorens Knokke-Heist worden gebouwd vlakbij een park en zijn daardoor rustig gelegen. De hoofdwegen Natiënlaan en Lippenslaan liggen op vijf minuten rijden en ook met de bus of fiets sta je snel op de kustdijk. De verhuur van de flats, het beheer ervan en het volledige zorg- en dienstenpakket worden uitbesteed aan vakspecialisten. Investeerders hoeven zich hier dus niet mee bezig te houden, wat een andere belangrijke troef van het project is.

'Met dit project zijn we niet aan onze eerste samenwerking met De Zilvertorens toe. Ook in Kuurne, Herent en Wenduine hebben we reeds dergelijke assistentiewoningen verkocht. Ons klantenbestand bestaat uit eindgebruikers die op zoek zijn naar een flat voor zichzelf, maar vooral ook uit vastgoedinvesteerders. Omdat spaarboekjes al langer dan vandaag niets meer opbrengen en beleggingen op de beurs eerder risicovol zijn, bieden we all-in beleggingsformules in vastgoed aan', legt Jason Jacobs van Realis uit.

De Zilvertorens, onder leiding van Kurt Dujardyn en Jean-Paul Herreman, combineert al sinds 1904 kennis van zaken en vakmanschap met een duidelijke visie op de toekomst.

Vanuit die jarenlange ervaring kwam de focus in 2004 op de woonzorgsector te liggen. Er werden reeds projecten ontwikkeld of in gang gezet in Kortrijk, Kuurne, Oostrozebeke, Poperinge, Sijsele, Wenduine, Bassevelde, Hersele, Aarschot en Herent.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels