Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Watergroep werkt samen met Nederlandse drinkwaterbedrijven

Gerelateerde onderwerpen :

,
De Watergroep werkt samen met Nederlandse drinkwaterbedrijven

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, treedt toe als aandeelhouder van Reststoffenunie Waterleidingbedrijven bv in Nederland. Deze organisatie, opgericht in 1995 door de Nederlandse drinkwaterbedrijven, ontwikkelt duurzame markten voor reststoffen uit drinkwater. De Nederlands-Belgische samenwerking leidt onder andere tot meer innovatiekracht en biedt efficiëntie-voordelen aan beide partijen.

De kerntaak van Reststoffenunie is het ontzorgen van drinkwaterbedrijven m.b.t. reststoffen die vrijkomen in het proces van de bereiding en distributie van drinkwater. Reststoffenunie is in staat om deze materialen te ontwikkelen tot hoogwaardige en duurzame grondstoffen, die opnieuw kunnen worden gebruikt (recycling/upcycling) door toepassingen in bestaande en nieuwe materialen. Met de schaalvergroting door deze samenwerking kan de organisatie nog beter inspelen op de markt en op technologische vernieuwingen.

De Watergroep produceert jaarlijks 120 miljoen m³ drinkwater voor bijna drie miljoen klanten. Daarbij worden eveneens reststoffen geproduceerd. Door de combinatie met Reststoffenunie wordt een grotere markt bereikt voor de afname hiervan en kan de beschikbare kennis en ervaring direct leiden tot innovaties en efficiëntieverbetering. De formele samenwerking zorgt tevens voor de uitwisseling van kennis en ervaring..

 

Met de schaalvergroting door deze samenwerking kan de organisatie nog beter inspelen op de markt en op technologische vernieuwingen.

 

De Watergroep en de Nederlandse drinkwaterbedrijven hebben al eerder samengewerkt bij de zogenoemde REACH-registratie (Registratie, Evaluatie en Autorisatie van CHemische stoffen). De vereiste Europese registratie voor de reststoffen drinkwaterkalk en waterijzer zijn toen voor alle drinkwaterbedrijven tegelijk aangevraagd, waardoor vele kosten zijn bespaard.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Na een jaar in gezondheidscrisis, is het tijd voor bedrijven om terug contact te maken met hun klanten! De organisator van Batibouw heeft dit jaar de vakbeurzen Installpro en Probuild verplaatst naar 3 en 4 juni 2021. Het is namelijk zowel voor[…]

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat gaat door!

Techni-Mat gaat door!

Meer artikels