Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Watergroep werkt samen met Nederlandse drinkwaterbedrijven

Gerelateerde onderwerpen :

,
De Watergroep werkt samen met Nederlandse drinkwaterbedrijven

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, treedt toe als aandeelhouder van Reststoffenunie Waterleidingbedrijven bv in Nederland. Deze organisatie, opgericht in 1995 door de Nederlandse drinkwaterbedrijven, ontwikkelt duurzame markten voor reststoffen uit drinkwater. De Nederlands-Belgische samenwerking leidt onder andere tot meer innovatiekracht en biedt efficiëntie-voordelen aan beide partijen.

De kerntaak van Reststoffenunie is het ontzorgen van drinkwaterbedrijven m.b.t. reststoffen die vrijkomen in het proces van de bereiding en distributie van drinkwater. Reststoffenunie is in staat om deze materialen te ontwikkelen tot hoogwaardige en duurzame grondstoffen, die opnieuw kunnen worden gebruikt (recycling/upcycling) door toepassingen in bestaande en nieuwe materialen. Met de schaalvergroting door deze samenwerking kan de organisatie nog beter inspelen op de markt en op technologische vernieuwingen.

De Watergroep produceert jaarlijks 120 miljoen m³ drinkwater voor bijna drie miljoen klanten. Daarbij worden eveneens reststoffen geproduceerd. Door de combinatie met Reststoffenunie wordt een grotere markt bereikt voor de afname hiervan en kan de beschikbare kennis en ervaring direct leiden tot innovaties en efficiëntieverbetering. De formele samenwerking zorgt tevens voor de uitwisseling van kennis en ervaring..

 

Met de schaalvergroting door deze samenwerking kan de organisatie nog beter inspelen op de markt en op technologische vernieuwingen.

 

De Watergroep en de Nederlandse drinkwaterbedrijven hebben al eerder samengewerkt bij de zogenoemde REACH-registratie (Registratie, Evaluatie en Autorisatie van CHemische stoffen). De vereiste Europese registratie voor de reststoffen drinkwaterkalk en waterijzer zijn toen voor alle drinkwaterbedrijven tegelijk aangevraagd, waardoor vele kosten zijn bespaard.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft bouwprofessionals vindt nieuwe technologieën belangrijk

Helft bouwprofessionals vindt nieuwe technologieën belangrijk

Naar aanleiding van de zestigste editie van Batimat, de internationale vakbeurs voor bouw en architectuur, onderzocht iVox wat projectontwikkelaars, architecten en aannemers zoal bezighoudt. De bouwprofessionals blijken vooral wakker te liggen[…]

Tweede editie Demo Days in Boussu

Tweede editie Demo Days in Boussu

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Meer artikels