Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De toekomst van ventilatie

Gerelateerde onderwerpen :

De toekomst van ventilatie

Energiezuinige woningen, een comfortabel binnenklimaat en bovenal de gezondheid van de bewoners zijn van groot belang. Anno 2019 staat het vast dat deze pijlers de uitdagingen vormen in het toekomstig bouwen. Duco is erin geslaagd om deze te vertalen naar de realiteit door middel van de vier ‘Duco at Home’-totaalconcepten.

Daarbinnen wordt de hybride opstelling van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco als nieuwkomer warm onthaald. De ventilatiespecialist bewandelt zo, met deze en tal van andere oplossingen, het pad van Batibouw. Binnen deze editie staan ‘Zorgeloos wonen’, ‘Connected home’ en ‘Beleving’ immers centraal. Duco past zo volledig binnen dit plaatje met z’n rugzak vol slimme ventilatie-oplossingen.

De stand van de Belgische ventilatiefabrikant vormt ondertussen een vaste waarde op de grootste Belgische beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector. Elk jaar opnieuw komt het bedrijf op de proppen met nieuwe ontwikkelingen richting de ventilatiemarkt. Dat is dit jaar niet anders.

“De basis van ‘Duco at Home’ als totaalconcept startte in 2014. Toen stelden we de mechanische ventilatiebox ‘DucoBox’ voor, beschikbaar in de fluisterstille DucoBox Silent specifiek voor renovatie- en vervangingsprojecten, en de intelligente DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco.

Een gezonde, comfortabele en duurzame woning is niet langer toekomstmuziek. De toekomst begint vandaag. Ook Duco wil zijnn steentje bijdragen, en doet dat met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco. Het toestel gebruikt restwarmte uit de ventilatieretourlucht (± 20°C) en warmte uit de buitenlucht voor centrale verwarming en warm tapwater. De twee-zonesturing onderscheidt de DucoBox Eco  van andere ventilatiewarmtepompen. Door de dag- en nachtzone afzonderlijk aan te sturen wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.

Voorproefje

Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. “Om zorgeloos te kunnen wonen, stelt Duco op zijn stand (501, Paleis 12) de hybride opstelling voor. Daarbij wordt de DucoBox Eco aan een cv-ketel met een boilervat gekoppeld. Batibouw is de gelegenheid bij uitstek om een voorsmaakje te beleven, want de commerciële vrijgave van deze opstelling wordt later dit jaar verwacht”, verklapt Dejonghe.

Duco ís niet alleen groen, het ventilatiebedrijf dénkt ook groen. “Ook een all-electric opstelling is mogelijk. Daarbij krijgt de warmtepomp assistentie van elektrische weerstanden. Een mooie oplossing voor de vraag naar hernieuwbare energie. En het mooie is: aangezien de DucoBox hetzelfde toestel blijft, kan in een later stadium probleemloos van het hybride naar het all-electric concept overgestapt worden”, besluit Dejonghe.

 

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw sloot zondagavond de deuren met afgerond 187.000 bezoekers op de teller. De vernieuwde editie kon op heel wat enthousiasme rekenen van zowel bezoekers als exposanten. De beurs lag volgens de organisatoren zelfs op koers voor een lichte[…]

Belg is klaar voor nieuwe woonvormen en slimme technieken

Belg is klaar voor nieuwe woonvormen en slimme technieken

Bouwsector in België groeit vier keer sneller dan de rest van de economie

Bouwsector in België groeit vier keer sneller dan de rest van de economie

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Meer artikels