Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Sutter Naturally neemt Poorten Lenaerts over

Gerelateerde onderwerpen :

,
De Sutter Naturally neemt Poorten Lenaerts over

© ERIK VAN EYCKEN

De Sutter Naturally (DSN) uit Kampenhout, dat al bijna 45 jaar houten omheiningen en toebehoren voor de paardensport produceert, neemt Poorten Lenaerts uit Bonheiden over. DSN zet bovendien ook de eerste stappen op de residentiële markt met houten opritpoorten voor thuisomgevingen.
 

De overname van Poorten Lenaerts is reeds succesvol afgerond. Binnen de drie jaar wil DSN de omzet van de nieuwe activiteiten verdubbelen. Het bedrijf wil over een jaar een nieuwe expo- en productiehal in Kampenhout in gebruik te nemen.


“Om de capaciteit te verhogen, moeten we de productie uitbreiden. Dat kan niet op de huidige locatie van Lenaerts. Daarom bouwen we een nieuwe productiehal van 3.000 m² op onze site in Kampenhout. Het nieuwe gebouw wordt eveneens een experience center waar we zowel onze huidige als de nieuwe activiteiten onderdak geven”, zegt gedelegeerd bestuurder Jeffrey De Sutter.

Extra personeel


De acht personeelsleden en arbeiders uit Rijmenam verhuizen mee naar Kampenhout. “Zodra de productie in Kampenhout op gang komt, zullen we zelfs extra personeel nodig hebben. Momenteel zijn we al op zoek naar iemand die het commerciële luik op zich kan nemen”, aldus Jeffrey De Sutter.


De naam Poorten Lenaerts verdwijnt echter over afzienbare tijd uit het straatbeeld. De nieuwe activiteiten worden ondergebracht onder De Sutter Naturally. “Een logische evolutie gezien onze internationale naamsbekendheid en zeker omdat we het nieuwe maatwerk ook internationaal aan de man willen brengen. Lenaerts produceert naast poorten immers ook houten geïntegreerde brievenbussen, tuinbanken, plantenbakken en tuinverlichting”, verklaart Jeffrey De Sutter.


De huidige zaakvoerders, Joris Lenaerts en Christina Verreth die het bedrijf twintig jaar geleden oprichtten, blijven dit jaar nog zeker aan de slag in Rijmenam. Zoon Tom die de productie-eenheid leidt, heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf en krijgt binnen DSN een belangrijke functie.


Voor de zaakvoerders van Poorten Lenaerts is de overname een sluitstuk van een mooie carrière. Joris (63) en Christina (64) kwamen eerder toevallig in contact met DSN nadat het bedrijf voor Jeffrey De Sutter thuis een werk opknapte. “Dat was ons eerste contact, een klein jaar later werden we door Jeffrey gecontacteerd voor een eventuele overname. We hebben er niet lang over nagedacht, we zijn op een leeftijd gekomen om het wat rustiger aan te doen”, zegt Joris.


Poorten Lenaerts ontstond twintig jaar geleden uit Schrijnwerkerij Lenaerts. De zaakvoerders verzekeren dat voor de klanten alles hetzelfde blijft. “De werkwijze blijft en bovendien blijft onze zoon actief bij DSN. Het is niet makkelijk om iets af te geven wat je hebt opgebouwd. Maar we weten dat het bedrijf in goede handen komt”, besluit Christina.


De Sutter Naturally is in Europa bekend voor het ontwikkelen en produceren van degelijke en veilige omheiningen en toebehoren. Het familiebedrijf heeft vooral zijn sporen bewezen in de paardensportsector. Het hekwerk wordt geproduceerd in een eigen atelier in het Vlaams-Brabantse Kampenhout. Voortaan is het bedrijf ook actief op de residentiële markt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels