Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De schrankladers van Komatsu zijn meiden voor alle werk

Gerelateerde onderwerpen :

De schrankladers van Komatsu zijn meiden voor alle werk

De schranklader wordt steeds vaker een echte werktuigdrager. Door het toenemende aantal renovatiewerken in steden, wegenwerken en verschillende inrichtingswerken groeit de vraag naar dergelijke veelzijdige machines.

Het schrankladergamma van Komatsu, in België verdeeld door BIA, omvat vier modellen op banden, van 500 tot 1.470 kg. De kleine SK510-5 van 1,2 m breed is voorbehouden voor moeilijk toegankelijke toepassingen. Zijn laadvermogen bedraagt 455 kg. De SK714-5, SK815-5 en SK820-5 zijn 1,5 tot 1,75 m breed en maken een groot deel van de markt uit. Ze bezitten een indrukwekkende graaf- en hefkracht en zijn perfect geschikt voor een grote verscheidenheid van werkzaamheden. De schranklader onderscheidt zich van de kleine kniklader of lader met star chassis door één enkele eigenschap: hij kan ter plaatse draaien dankzij ‘tegenrotatie’. Zijn troeven: hij is mobiel, snel, compact, makkelijk te besturen, veelzijdig, enz.Deze schrankladers (skid steer) zijn meestal uitgerust met vierwielaandrijving, een hydrostatische transmissie, een snelkoppelingssysteem en een veiligheidsboog. Ze kunnen met een groot aantal hulpstukken werken, wat hen tot een onvervangbaar werktuig in tal van toepassingen en dus een echte meid voor alle werk maakt. Denken we maar aan kleine grondwerken, gebouwen, parken en tuinen, het lossen van zeeschepen of binnenvaartuigen, landbouw, verschillende industrietakken (beton, verwerking van huishoudafval, recyclagecentra, bouwmaterialen), enz. De machine kan daartoe worden uitgerust met een brede waaier van bakken, waaronder een 4-in-1, palletvorken, mestvorken, een dieplepel, een veegmachine, een grondboor, een asfaltfrees, een hark, een nivelleerblad, een zaagmachine, een rostbreker, enz.Op de Dash 5-schrankladers van Komatsu is het Komtrax-vlootbeheersysteem voorzien dat de beschikbaarheid van de machines vergroot, het risico op machinediefstal beperkt, een diagnose op afstand door de verdeler mogelijk maakt en een massa andere informatie verschaft om de efficiëntie en productiviteit van de bedrijven te verbeteren. Bovendien zijn ze uitgerust met het hydraulische closed center load sensing-systeem (CLSS) dat de precisie en vlotheid van alle (zelfs gecombineerde) bewegingen garandeert. De machines zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een ruime en comfortabele cabine met lcd-scherm en 360° zicht. Optioneel kan een gesloten cabine worden voorzien met twee vaste zijramen langs beide zijden van de operator, evenals een brede deur vooraan met scharnieren of een deur die helemaal naar boven klapt.


 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Liebherr levert rupsgraver op maat van Van Raak

Liebherr levert rupsgraver op maat van Van Raak

SOMTP Belgium leverde begin dit jaar een unieke Liebherr R926 Compact-graafmachine aan Van Raak L. bvba uit Weelde (Ravels). Deze is door Liebherr ontwikkeld en gebouwd voor het specifieke werk van de Belgische aannemer, die gespecialiseerd is[…]

22/05/2019 | Liebherr
Komatsu presenteert de hydraulische graafmachine PC360LCi-11

Komatsu presenteert de hydraulische graafmachine PC360LCi-11

Nieuwe generatie impactbrekers voor de recyclagesector

Nieuwe generatie impactbrekers voor de recyclagesector

Komatsu toont prototype van nieuwe wiellader

Komatsu toont prototype van nieuwe wiellader

Meer artikels