Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Gerelateerde onderwerpen :

,
De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Als totaalleverancier ontwikkelt, produceert en levert Roval Aluminium een enorm gamma aan aluminium bouwproducten. Dat gebeurt voor woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten in de nieuwbouw- en renovatiesector. Kenmerkend voor het totaalleverancierschap is het ontzorgen van klanten. Maar ook van architecten, die worden voorzien in allerlei digitale bestanden die nodig zijn voor hun ontwerp. Niet voor niets is Roval bij het totale bouwproces betrokken: van ontwerp tot montage en oplevering. Roval is bovendien marktleider in diverse segmenten, zoals de aluminium dakranden.
 

Het uitgebreide productgamma bestaat uit de eerder genoemde aluminium dakranden verder uit aluminium muurafdeksystemen, balustersystemen, dagkanten, boeiboorden, waterslagen, privacyschermen en gevelbekleding.

Esthetische waarde

De aluminium dak- en gevelproducten van Roval worden steeds vaker in allerlei projecten toegepast. Een van de redenen waarom er voor de producten van Roval wordt gekozen, is dat ze een aluminiumleven lang hun esthetische waarde behouden. Ook belangrijk is dat Roval veel aandacht besteedt aan het gemak voor de verwerker. Zo worden dakranden geleverd, inclusief bevestigingsmiddelen en voorgeboorde gaten. En wat te denken van de slimme oplossingen die Roval bedenkt, zoals het zelf ontwikkelde klangensysteem voor muurafdekkappen. Door dit klangensysteem is monteren veel eenvoudiger – de muurafdekkap wordt namelijk met een simpele handbeweging over de klang heen gedrukt – en er hoeft ook niet in de muurafdekkap geboord te worden. Hierdoor blijft deze mooi strak en glad.

Kwaliteit in maatwerk

Roval biedt voor uiteenlopende situaties standaardoplossingen. Zo zijn aluminium dakranden in diverse Ral-kleuren uit voorraad leverbaar. Niet elke situatie is echter standaard. Integendeel, Roval is zich er als geen ander van bewust dat de architect vormvrijheid belangrijk vindt. Daarom is Roval, dat onderdeel is van de internationale Reynaers Group,  gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich nadrukkelijk van andere leveranciers van aluminium detailleringsproducten voor de bouw. De basis van het maatwerk vormen vakmanschap, een perfect contact met de ontwerper en opdrachtgever en een hypermodern computergestuurd machinepark. En een duidelijke werkethos: we zeggen nooit ‘da’s moeilijk’, maar vooral ‘We zetten alles op alles om het voor elkaar te krijgen’.

Inspiratie

Het totaalleverancierschap én het marktleiderschap hebben ertoe geleid dat Roval in de loop der jaren inspirerende succesvolle bijdragen heeft geleverd aan allerlei bouwprojecten. Het is zeker de moeite waard om de projecten op de website van Roval te bekijken om een indruk te krijgen van wat er allemaal in de bouw kan met aluminium.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Publireportage

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Bij Huurland geloven we sterk dat elektrische machines de toekomst zijn. Zeker in het domein van het grondverzet ligt er nog een grote uitdaging, eentje die wij graag aannemen. De elektrische kniklader Giant G2200 E is een perfecte aanvulling[…]

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Meer artikels