Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

De praktijk van Heras Smart Access

Gerelateerde onderwerpen :

,
De praktijk van Heras Smart Access

Een tussenbalans met Heras Mobile Fencing & Security in vier succesvolle Smart Access-projecten.

We berichtten u met regelmaat over nieuwigheden over toegangscontrole en persoonsregistratie, veelal in relatie tot Checkinatwork. Heras Mobile Fencing & Security maakt een tussenbalans op. Vier Smart Access-projecten in chronologische volgorde.

Een puik eerste project was Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Het ziekenhuis werd najaar 2017 geopend. Een beveiligingsopdracht met volume (33.250 m2) en de eerste grootschalige inzet van Heras Smart Access. Het ziekenhuis werd in 33 maanden gebouwd door het consortium STRABAG Belgium S.A., Houben N.V., Cordeel en BAM Contractors.

Niet minder prestigieus was de goeddeels gelijktijdige opdracht van de joint venture Iemants-Jan de Nul. Op de werf van Iemants in Zeebrugge werd de staalconstructie gebouwd voor een 600 MW offshore windpark voor de kust van Denemarken. Veel fijne reacties mogen ontvangen, meldt Yves Spooren van Heras België. Extra leuk: we kwamen er in beeld nadat de software van een andere partij niet bleek te voldoen.

Heras Smart Access zorgt voor gebruiksvriendelijke toegangscontrole bij de nieuwe Campus Koekelberg.

Bam Mat nv

Dan wordt ook de materieeldienst van BAM Belgium nieuwsgierig ... Voor de interne veiligheidsdagen, dit voorjaar, komt er een proefopstelling: alle ruim 1.200 medewerkers moeten, voordat ze de hal in Leuven kunnen betreden, éérst door de spreekwoordelijke tourniquet.

Lode Lafosse, manager site-installations: BAM wil een beveiligde omgeving met medewerkers die, voordat ze aan de slag gaan, steevast worden gewezen op de veiligheidsinstructies. Alle gasten van de Veiligheidsdagen werden bij aankomst geregistreerd, op dezelfde wijze als zouden ze een echte werf betreden. Een mooie  test, ook om te bezien in hoeverre het systeem de werfleiders in administratieve zin ontlast. Ik moet zeggen dat de lijsten direct beschikbaar waren, je zag meteen wie er in en uit gaat. Goede reacties gekregen van mijn collegas en interne klanten.

BPC/BAM Contractors

Een nog lopende Heras Smart Access-opdracht betreft de werf voor de nieuwe Campus Koekelberg (12.500 m2) voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Opdrachtgever in het Brusselse is de tijdelijke handelsgenootschap BPC/BAM Contractors. Op de werf in kwestie zijn, wat natuurlijk niet ongewoon is bij werken van deze omvang, relatief veel onderaannemers met niet-Belgisch werfpersoneel aan het werk. Diego Mollet is er de sitemanager en hij was niet tevreden met de diensten van een andere aanbieder: Niet gebruiksvriendelijk, daarop kreeg Heras Mobile Fencing & Security een kans. Hun oplossing bevalt. Via dit platform heb ik direct overzicht wie er aanwezig is.

BPC en BAM willen zekerheid dat de papieren van alle onderaannemers altijd in orde zijn. Dat is zeer effectief gebleken, met als voordeel dat onderaannemers er zélf voor moeten zorgen dat hun registratie in orde is. Veel minder papierwerk, het is een verlichting. Je hebt geen omkijken meer naar de toegangscontrole. Het gebruik van biometrische vingertemplates – een vingerafdruk die wordt omgevormd tot een versleutelde cijfercode – zorgt voor unieke verificatie. De niet te omzeilen toegangscontrole sluit onregelmatigheden uit. Mollet: De eerste generatie scanners was wat droevig, de huidige versie doet het prima. Heel goed, geen fouten.

Meer weten?

Bekijk de video over Heras Smart Access en de koppeling met Checkinatwork  Of kijk op www.heras-mobile.be/smartaccess voor meer informatie.


België / Belgique
Molenpoort 12 bus 2 - 3500 Hasselt
T +32 013 677 834 - F +32 013 677 835
E info@heras-mobile.be - www.heras-mobile.be

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

Ook in 2021 laat Bouwkroniek een reeks CEO’s aan het woord. We zetten het nieuwe jaar in met de antwoorden van Elisabeth Van Damme, bestuurder bij makelaar Elitis Real Estate. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Meer artikels