Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Persgroep bouwt hoofdzetel aan Kievitplein Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
De Persgroep bouwt hoofdzetel aan Kievitplein Antwerpen

De Belgische bouwgroep Besix is aan het Antwerpse Kievietplein begonnen met de bouw van de nieuwe hoofdzetel van De Persgroep. Het gebouw wordt 46 m hoog en is ontworpen door Crepain Binst Architecture uit Antwerpen.

De voorziene uitvoeringstermijn is 19 maanden. De bouwtijd ging in bij de ondertekening van het contract, terwijl de oplevering gepland is voor midden 2019. Het project vergt een investering van ongeveer 30 miljoen €.

Het project moet een nieuwe dynamiek teweegbrengen in de volledige stationsomgeving. De toekomstige hoofdzetel zal functioneren als een gewricht tussen de bestaande bebouwing en de reeds in ontwikkeling zijnde stedenbouwkundige settings aan de Van Immerseelstraat. In de sokkel van het gebouw komen verschillende voor het publiek toegankelijke horecazaken, waaronder een brasserie-restaurant, koffiebars en multimediazaken die de 24/7-economie van De Persgroep Publishing uitdragen.

De gevels zijn alzijdig opgevat, wat betekent dat elke gevel evenwaardig is ten overstaan van de andere. De materialisatie van het gebouw berust op duurzame en eigentijdse materialen die het internationale karakter van de Persgroep uitdragen. Hogerop voorziet het ontwerp vier royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen tot het leef-en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360°-panorama heeft over Antwerpen.

De Persgroep is een multimediale onderneming die actief is in België, Nederland en Denemarken en onder meer bekend als uitgever van de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen en de magazines Dag Allemaal en Goed Gevoel. De Belgische uitgeversactiviteiten van het mediabedrijf en het hoofdkantoor van de groep, die momenteel beide in Kobbegem (Asse) gevestigd zijn, zullen in de zomer van 2019 verhuizen naar Antwerpen. Door de gunstige ligging vlakbij het Centraal Station wil De Persgroep bij haar medewerkers ook het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren.

“We zijn heel trots dat we het nieuwe hoofdkwartier van deze bekende mediagroep mogen bouwen, al kregen we wel een strakke deadline opgelegd. Het zal een uitdaging zijn om alle werkzaamheden in 19 maanden te voltooien. Met dit soort projecten bevinden we ons echter op bekend terrein omdat we steeds inzetten op een goede voorbereiding en een snelle start”, aldus Karel Vermeersch, deputy general manager bij Besix.

“We vinden het ook fantastisch dat we met deze nieuwbouw van formaat vlak naast het Centraal Station kunnen bijdragen aan de verdere heropleving van het Kievitplein. Dit project bevestigt onze positie als belangrijke speler in België, met name op het gebied van constant evoluerende stadsontwikkeling. Ook bij dit project engageren we ons om, in overeenstemming met onze visie, het duurzame karakter van stadsvernieuwing te waarborgen”, verklaart Rik Vandenberghe, ceo van de Besix Group.

De werkzaamheden zijn inmiddels volop bezig. In december werd na de afbraak van de laatste woningen onmiddellijk begonnen met de uitvoering van de grondkerende wanden en de bemalings- en de graafwerken. Vanaf deze maand worden de eerste betonwerken uitgevoerd”, besluit commercieel directeur Gunter Egghe van Besix.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Het Vynckierproject in Gent mag rekenen op een Vlaamse erfgoedsubsidie van 1 miljoen euro. Het bedrag zal gebruikt worden om de buitenschil van het centrale Manchester-gebouw te renoveren met behoud van de typische industriële elementen. De[…]

25/11/2022 | ErfgoedRenovatie
Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Meer artikels