Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De nieuwe minigravers van Komatsu doen mee met de grote jongens

Gerelateerde onderwerpen :

De nieuwe minigravers van Komatsu doen mee met de grote jongens

Komatsu Europe International heeft een nieuw gamma minigravers. De Medium Radius- of MR-5-reeks omvat de PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 en PC55MR-5: vier minigraafmachines met korte draaicirkel en giekverstelling die het mogelijk maken in krappe ruimtes te werken.

Het MR-5 gamma omvat tal van nieuwigheden en uitzonderlijke functies. Bijzondere aandacht ging daarbij naar het comfort van de machinist, een laag brandstofverbruik en geavanceerde bedieningen. Deze machines hebben standaard het exclusieve Komtrax 5-satellietvolgsysteem dat je ook terugvindt op de Serie 11-graafmachines. Dit is volgens Komatsu nooit eerder vertoond op een minigraver. De vier modellen minigraafmachines worden aangedreven door een elektronisch bediende motor van 1,64 liter met een vermogen van 18,2 kW/25 pk voor de PC30MR-5 en PC35MR-5, en van 29,6 kW/40 pk voor de andere modellen. De nieuwe machines verbruiken tot 5% minder dan hun voorgangers van de MR-3-reeks, zonder prestatie- of productiviteitsverlies.

Verbeterde prestaties

De motor slaat (standaard) automatisch af bij langdurige inactiviteit, wat het brandstofverbruik en de exploitatiekosten verlaagt. De proportioneel bediende hulplijn (PPC) die eveneens standaard is, verhoogt de productiviteit en de veelzijdigheid van de machines bij het werken met hulpstukken. Bovendien hebben de vier modellen minigravers  nieuwe, hydraulische bedieningen die voor het eerst te zien zijn op minigravers. De selecteerbare werkmodi, een concept dat gewoonlijk voorbehouden is voor grote graafmachines, leveren meer winst op.

Cabine

De cabine van het MR-5-gamma werd zowel binnen als buiten herzien, met meer functies en een modernere look als resultaat. Ze is beter toegankelijk dankzij het nieuwe design van de scharnierende deur. Een multifunctioneel, hoge-resolutie lcd-display van 3,5” geeft o.m. informatie over machineonderhoud en -gebruik.

Veiligheid

Het neutraalstand-detectiesysteem van de rijhendels en werkuitrustingen verhoogt de veiligheid op de bouwplaats. Bovendien zijn deze minigravers uitgerust met de meest recente versie van het Komtrax-telematicasysteem dat de vlootbeheerder ondersteuning geeft, de machine tegen fout gebruik beschermt en een maximale efficiëntie en beschikbaarheid garandeert.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

TVH neemt Rentalift over

TVH neemt Rentalift over

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

Meer artikels