Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De National Tender Day maakt alle beloftes waar

De National Tender Day maakt alle beloftes waar

Voor de 14de editie van de National Tender Day hebben EBP en partner AXA meer dan 400 mensen mogen verwelkomen in
het Sheraton Brussels Airport Hotel. Dit evenement was zoals elk jaar weer een ideale gelegenheid voor de particuliere en de
publieke sector om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Bouwkroniek vroeg op de National Tender Day een aantal
sprekers om hun uiteenzetting in een artikel te gieten. Die vind je in dit online-dossier.

Ervaringen delen, kennis opdoen en gezelligheid waren de sleutelwoorden van dit niet-te-missen evenement voor alle professionals die actief zijn op het gebied van overheidsopdrachten. Gedurende de dag konden de deelnemers 24 verschillende sessies bijwonen onder leiding van 30 gerenommeerde sprekers, waaronder Bérénice Wathelet (DLA Piper), David Bellet (Defensie), Samuel Wauthier (Rekenhof) en Valentine De Francquen (Equal Partners). De sessies waren onderverdeeld in drie categorieën: uitwisseling van ervaringen, workshops en rondetafelgesprekken. Op deze manier ontstond er een perfecte mix van theoretische en praktische sessies. Deelnemers konden zo enerzijds hun kennis perfect actualiseren terwijl ze ook geïnspireerd werden door elkaars ervaringen.

“De NTD is de ontmoetingsplaats tussen aanbestedende diensten en bedrijven uit het hele land en bevordert de uitwisseling en verspreiding van informatie naar een breed publiek. Hierdoor kan iedereen op de hoogte blijven van regelgeving en goede inkooptechnieken. Deze formule werkt nog steeds goed, ook na tien jaar”, zegt Samuel Wauthier.


Voor Valentine de Francquen “promoot de NTD ontmoetingen tussen actoren die werkzaam zijn op overheidsopdrachten. Het is dus een gelegenheid voor discussie en het stelt je in staat om op de hoogte te blijven van juridische zaken door er dieper op in te gaan.”

Mandy Hueso, manager overheidsopdrachten bij de Société Publique de Gestion de l’Eau, nam voor de derde ker deel aan de National Tender Day. “Dit is hét Belgische evenement voor overheidsopdrachten. Door hier te zijn, kan ik ook informeel collega’s ontmoeten en vooral op de hoogte houden van zaken als jurisprudentie. Daarnaast is de organisatie dit jaar net even anders, er is namelijk een specificatie op kamerniveau. De collega’s met wie ik vandaag aanwezig ben, hebben een meer technisch profiel en vinden het misschien wat meer naar hun zin dan in voorgaande jaren, waar de nadruk lag op juridische zaken.”

GEVARIEERDE SESSIES

Aan de orde kwamen onder meer de nieuwe 2021-voorschriften inzake overheidsopdrachten, de evaluatiemethode en de geheimen van een succesvolle prospectie. Kortom, genoeg om de dorst naar kennis van elke deelnemer te lessen. Uiteraard was de organisatie erop gebrand de geldende gezondheidsvoorschriften in acht te nemen. Elke deelnemer werd daarom gevraagd bij binnenkomst om een Covid Safe Ticket te tonen.


De dag werd afgesloten met een verrassingsoptreden van Samuel Bosmans, halve finalist in het tweed seizoen van The Voice Belgium.
Een mooie afsluiter van de 14de editie van de Nationale Tender Day.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Extra rechters voor Raad voor Vergunningsbetwistingen

Extra rechters voor Raad voor Vergunningsbetwistingen

De Vlaamse ministerraad benoemde zopas drie bijkomende bestuursrechters Raad voor Vergunningsbetwistingen. De extra rechters moeten de behandeling van beroepsprocedures versnellen. De Vlaamse regering besliste vorig jaar om extra rechters aan te[…]

Het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) in kort bestek

Het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) in kort bestek

Lage sociale lasten en oneerlijke concurrentie

Lage sociale lasten en oneerlijke concurrentie

Selectie en erkenning voor een opdracht in percelen

Selectie en erkenning voor een opdracht in percelen

Meer artikels