Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Mandel vervangt huurwoningen in Meulebeke

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
De Mandel vervangt huurwoningen in Meulebeke

Beelden: © Architectuurbureau Vaneeckhout.

Sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel wil in de Gezellelaan en de Mandellaan in Meulebeke veertien huurwoningen vervangen door zeventien energiezuinige sociale huurwoningen. De oude woningen voldoen niet meer aan de huidige regelgeving. De bouwaanvraag wordt binnenkort ingediend.

 

Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare is de trotse architect van dit project. De architect slaagt erin om drie extra woningen te bouwen op de plaats van de oudere woningen. Ondanks de verdichting integreert dit project perfect in de omgeving en zorgen de nieuwe woningen voor een duidelijke meerwaarde.
 
De veertien bestaande woningen hebben allemaal vier slaapkamers op de verdieping. Omdat de vraag naar kleinere woningen steeds groter wordt, tekende de architect een gevarieerd aanbod aan types zodat zowel kleine als grotere gezinnen in dit project een huurwoning kunnen vinden.
 
In de Mandellaan worden de vier grote woningen aan het pleintje vervangen door vijf middelgrote huurwoningen met drie slaapkamers en één grote huurwoning met vier slaapkamers.
 
Het middenpleintje wordt volledig heraangelegd en vergroend. Door maar één aantakking op de Mandellaan te voorzien is er ruimte voor groen, terwijl er meer parkeerplaatsen zijn dan in de bestaande toestand. Op deze manier wordt een veilige en groene binnenplaats ontworpen met plaats voor ontmoeting.
 
De zes woningen in de Gezellelaan worden vervangen door zes huurwoningen met twee slaapkamers en één huurwoning met vier slaapkamers.
 
Er is een parkeerplaats voor elke woning en elk verblijf geniet van een private tuin met een fietsenberging. De nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig door een doorgedreven isolatie en door zonnepanelen te voorzien op het dak.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels