Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Mandel realiseert twee nieuwbouwprojecten in Poperinge

De Mandel realiseert twee nieuwbouwprojecten in Poperinge

Bouwmaatschappij De Mandel cvba realiseerde in de nieuwe verkaveling Henri Permekeplein in Poperinge (aansluitend op ’t Appelgoedje) zeventien nieuwe huureenheden verspreid over twee projecten. De Mandel bouwde een rij van zeven huurwoningen en vlakbij in de verkaveling nogmaals zes huurwoningen en vier huurappartementen. Beide projecten worden op 5 september officieel ingehuldigd door Stefanie Vandenabeele, directeur van De Mandel.

Eddy Demeyere uit Ieper werd aangesteld als architect voor het project met de zeven huurwoningen. De architect slaagde erin woningen te ontwerpen met een sobere, stijlvolle en hedendaagse uitstraling. De afwisselende speelse architectuur geeft het aspect van een gebouw waarin graag wordt vertoefd. De huurwoningen hebben drie slaapkamers en beschikken over een carport aan de voorgevel; bovendien kunnen ze genieten van een goed georiënteerde zongerichte tuin. 
 
Voor de zes huurwoningen en de vier huurappartementen werd Spoor 9 architecten uit Poperinge aangesteld. Zowel de appartementen als de woningen zijn voorzien van twee slaapkamers. De woningen beschikken over een ruime garage in de zuidgerichte tuin; hier kunnen eveneens fietsen gestald worden. Bij de huurappartementen is er eveneens een zuidgericht terras en kunnen de fietsen in een gemeenschappelijke fietsenberging worden geplaatst.
Voor beide projecten werd bouwonderneming Damman nv uit Deerlijk aangesteld als hoofdaannemer. Op 20 februari 2018 werd gestart met de bouwwerken. De twee projecten werden in mei opgeleverd en de huurders namen reeds hun intrek in de nieuwe woningen. 
 
De infrastructuur- en omgevingswerken werden door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) gesubsidieerd en toegewezen aan aannemer Penninck uit Roeselare. Studiebureau Cnockaert stond in voor het ontwerp en opvolging van de werken.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels