Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Mandel realiseert twee nieuwbouwprojecten in Poperinge

De Mandel realiseert twee nieuwbouwprojecten in Poperinge

Bouwmaatschappij De Mandel cvba realiseerde in de nieuwe verkaveling Henri Permekeplein in Poperinge (aansluitend op ’t Appelgoedje) zeventien nieuwe huureenheden verspreid over twee projecten. De Mandel bouwde een rij van zeven huurwoningen en vlakbij in de verkaveling nogmaals zes huurwoningen en vier huurappartementen. Beide projecten worden op 5 september officieel ingehuldigd door Stefanie Vandenabeele, directeur van De Mandel.

Eddy Demeyere uit Ieper werd aangesteld als architect voor het project met de zeven huurwoningen. De architect slaagde erin woningen te ontwerpen met een sobere, stijlvolle en hedendaagse uitstraling. De afwisselende speelse architectuur geeft het aspect van een gebouw waarin graag wordt vertoefd. De huurwoningen hebben drie slaapkamers en beschikken over een carport aan de voorgevel; bovendien kunnen ze genieten van een goed georiënteerde zongerichte tuin. 
 
Voor de zes huurwoningen en de vier huurappartementen werd Spoor 9 architecten uit Poperinge aangesteld. Zowel de appartementen als de woningen zijn voorzien van twee slaapkamers. De woningen beschikken over een ruime garage in de zuidgerichte tuin; hier kunnen eveneens fietsen gestald worden. Bij de huurappartementen is er eveneens een zuidgericht terras en kunnen de fietsen in een gemeenschappelijke fietsenberging worden geplaatst.
Voor beide projecten werd bouwonderneming Damman nv uit Deerlijk aangesteld als hoofdaannemer. Op 20 februari 2018 werd gestart met de bouwwerken. De twee projecten werden in mei opgeleverd en de huurders namen reeds hun intrek in de nieuwe woningen. 
 
De infrastructuur- en omgevingswerken werden door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) gesubsidieerd en toegewezen aan aannemer Penninck uit Roeselare. Studiebureau Cnockaert stond in voor het ontwerp en opvolging van de werken.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Op de Antwerpse Linkeroever is alweer een luxe-woonproject in de maak. Azur wordt een complex met 38 appartementen en penthouses met uitzicht op het Galgenweel, de Schelde en de Antwerpse skyline. Het project wordt ontwikkeld door Vooruitzicht[…]

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Gent gunt aanbesteding voor stadskantoor

Gent gunt aanbesteding voor stadskantoor

Meer artikels