Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Mandel realiseert 38 sociale woningen in Oudenburg

De Mandel realiseert 38 sociale woningen in Oudenburg

Sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel bouwt binnenkort 38 sociale wooneenheden naast woonzorgcentrum Riethove van het OCMW, langs de Ettelgemsestraat in Oudenburg. Het project ligt ten zuiden van de Ettelgemsestraat en wordt ontsloten via een nieuw aan te leggen weg, de Bellerochelaan. Voor het totaalinrichtingsplan van deze verkaveling wordt samengewerkt met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) voor de sociale kavels. De projectontwikkelaars Immo Novus en Danneels ontwikkelen aansluitend 22 woningen.

De verkaveling laat voldoende groen en open ruimte toe niettegenstaande zijn densiteit. Er wordt ook een verbinding voor zachte weggebruikers voorzien naar de Bekestraat.

In samenspraak met de stad Oudenburg zal een deel van de wooneenheden voorbehouden worden voor senioren. Mede door het openlaten van de doorsteek tussen de twee nieuwe woonblokken is een link tussen het woonzorgcentrum en het nieuw ontworpen pleintje binnen ieders bereik. De aanleunfunctie van het naastliggende woonzorgcentrum biedt een meerwaarde voor de sociale huurders die een beroep willen doen op het dienstencentrum.

Onlangs werd de renovatie en uitbreiding van het woonzorgcentrum Riethove gerealiseerd. De appartementen van De Mandel worden ontworpen in een architectuur die aansluit op de moderne architectuur van de uitbreiding van het woonzorgcentrum. De appartementen krijgen platte daken en integreren zich zo perfect in de omgeving. De plannen werden getekend door Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare.

Er worden 30 aanleunappartementen gebouwd rechtstreeks naast het woonzorgcentrum. Aan de overkant van de nieuw aan te leggen weg worden vier gekoppelde woningen opgetrokken en op de hoek met de Ettelgemsestraat komt een kleiner volume met vier appartementen. De aanleunappartementen worden verdeeld in twee afzonderlijke bouwvolumes bestaande uit twee bouwlagen met dakverdieping. Een groter, meer zuidelijk gebouw met twee inkomhallen heeft een doorlopende ondergrondse garage. Voorts is er nog een kleiner gebouw met inkomhal aan de kant van de Ettelgemsestraat. Elke inkomhal met lift en traphal bedient telkens vier appartementen op de gelijkvloerse verdieping, vier op de eerste verdieping en twee op de dakverdieping.

De appartementen hebben een ruime leefruimte, een open keuken, een wasplaats en een berging, een inkomhal, een wc en een nachtgedeelte met twee slaapkamers en een ruime badkamer met toilet en douche die toegankelijk is voor minder mobiele bewoners. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en alle bewoners beschikken over een eigen terras. De gekoppelde woningen zijn met drie slaapkamers bestemd voor hoogstens vier personen en bestaan uit twee bouwlagen met een zadeldak. De vier appartementen hebben eveneens twee slaapkamers. Bij de flats naast het woonzorgcentrum horen ondergrondse garages en bovengrondse parkeerplaatsen. Een deel van de parkeerplaatsen is geschikt voor gebruik door mindervalide bewoners of bezoekers. De overige bewoners beschikken voorts over een eigen inpandige garage of een bovengrondse parkeerplaats.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

De Aertssen Group uit Stabroek heeft de intentie om de bedrijvengroep Van Rooy uit Beerse over te nemen. De overname past in de groeistrategie van de business unit Aertssen Infra die erop gericht is om klanten een geïntegreerd[…]

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel