Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Mandel bouwt zes woningen in Klerken

De Mandel bouwt zes woningen in Klerken

De Roeselaarse sociale bouwmaatschappij De Mandel bouwt zes huurwoningen in een nieuwe verkaveling van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) in Klerken (Houthulst). Het projectgebied ligt langs een nog aan te leggen doodlopende straat, die aansluit op de Sint-Pietersstraat, vlakbij het centrum van Klerken. Het bouwprogramma omvat twee halfopen woningen en vier rijwoningen die werden ontworpen door Projekt-Team uit Roeselare. De WVI biedt de rest van de gronden aan als bouwkavels.

Voor deze verkaveling wordt een nieuwe straat met een gescheiden riolering aangelegd. De nieuwe weg heeft een gelijkaardig profiel als de Sint-Pietersstraat waarbij een extra parkeerstrook van 2 m wordt voorzien. De Mandel doet voor de aanleg van de wegen een beroep op middelen van de Vlaamse overheid.

Doorzonwoningen

De tuinen van de huurwoningen zijn zuidwest-gericht. Om een optimale lichtinval te creëren over de volledige woning wordt de achtergevel zeer open ontworpen en wordt de woning als een doorzonwoning ingedeeld. Zo hebben alle woningen zowel zicht op de straat als op de private tuin.

De kleine uitsprong aan de voorgevel, samen met de dubbele carports, zorgen voor een aangename woonstraat met een eigen karakter. Alle woningen hebben twee slaapkamers. Projekt-Team streeft naar zeer energiezuinige en compacte woningen, waarbij alle woongelegenheden voorzien zijn van alle comfort. De woningen hebben een E-peil kleiner dan 54. Ze beschikken allemaal over centrale verwarming met een hoogrendementsketel. Elke woning krijgt een eigen tuin.

De woningen hebben op het gelijkvloers een inkom, een toilet, een berging, een leefruimte en een keuken. Op de verdieping komen een berging, een toilet, een badkamer, een eenpersoonsslaapkamer en een tweepersoonsslaapkamer.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip