Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Mandel bouwt 40 aanleunflats in Rumbeke

De Mandel bouwt 40 aanleunflats in Rumbeke

De sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel bouwt 40 sociale aanleunappartementen in de wijk Zilverberg in Rumbeke (Roeselare) om het tekort aan sociale woningen voor senioren op te vangen.

Elk volume bestaat uit tien appartementen. De 40 woongelegenheden sluiten aan op woonzorgcentrum (wzc) De Zilverberg. Dit wzc van Zorgbedrijf Roeselare biedt een oplossing aan de huurders van de 40 appartementen die zelfstandig willen wonen maar ook een beroep willen doen op het sociaal restaurant of andere diensten van het wzc. De Mandel werkt voor dit project samen met aannemer ACH Bouw uit Antwerpen, vroeger bekend als nv EGTA. Dit project werd door de aannemer ingediend voor de oproep Constructieve Benadering Overheidsopdrachten (CBO) van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). De grond werd gekocht van het OCMW van Roeselare. Na de wegeniswerken werd op 5 januari gestart met de bouwwerken van de appartementen.

Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare is de architect van dit project. Zij hebben een ruime ervaring met sociale huisvestingsprojecten en slagen er steeds in om een mooi project te realiseren. Het project omvat vier losse volumes die de open en groene omgeving respecteren. Elk volume bestaat uit tien appartementen. Per blok zijn er twee appartementen met één slaapkamer voor hoogstens twee personen. Er zijn drie appartementen met één grote en één kleine slaapkamer en er zijn vijf appartementen met twee grote slaapkamers.

De appartementen zullen voorzien zijn van alle comfort en hebben een E-peil van minder dan 70. Elk appartement beschikt over een ruime leefruimte met keuken, badkamer, berging en toilet. Alle bewoners zullen beschikken over een ruim terras dat te betreden is langs de leefruimte van het appartement. De appartementen op de tweede verdieping genieten daarenboven van een ruim dakterras. De appartementen worden opgetrokken in een lichtgrijze kleur waarbij de bovenste verdieping varieert met een donkergrijze kleur. De appartementen worden onderling verbonden door wandelpaadjes die aansluiten op de paadjes van het woonzorgcentrum.

Er komen 45 ondergrondse parkeerplaatsen en langs de toegangsweg naar de appartementen zijn nog eens 23 parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien die worden omgeven door groen. Per twee blokken van in totaal twintig appartementen is een gemeenschappelijke verticale circulatie voorzien, waar de trappenhal en lift zich bevindt die doorloopt tot in de ondergrondse parkeerplaatsen. O.m. dankzij de liften kunnen alle appartementen door rolstoelgebruikers gebruikt worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen