Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Lijn renoveert stelplaats Haacht

Gerelateerde onderwerpen :

De Lijn renoveert stelplaats Haacht

Vervoersmaatschappij De Lijn is begonnen met de renovatiewerken aan de stelplaats Haacht. De huidige kantoorruimte en sanitaire voorzieningen worden vervangen door containers. De busloods wordt afgebroken, er komt een bijkomende werkplaats en de wasinstallatie wordt vernieuwd. De riolering en het wegdek op het terrein worden eveneens vernieuwd. De renovatie kost in totaal 1 miljoen '. De werkzaamheden worden uitgevoerd door PIT Eiffage en zullen duren tot eind dit jaar. De stelplaats blijft de komende acht maanden gewoon in gebruik. De stelplaats Haacht zal net als vandaag plaats bieden aan 45 bussen.

'De huidige infrastructuur (foto) is verouderd en voldoet niet meer aan de actuele normen en standaarden. De zeventig chauffeurs en acht mecaniciens krijgen comfortabele douches en kleedruimtes en voldoende werkruimte. De kantoren en sanitaire voorzieningen worden ondergebracht in hypermoderne containers. Er wordt tevens een nieuwe, ruime loods gebouwd voor het technische personeel en de wasinstallatie zal functioneren met hemelwater. Ten slotte worden ook nieuwe riolering en verharding voorzien zodat alle bussen, conform de milieuvergunningsvoorschriften, gestald kunnen worden', legt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant uit.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels