Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Krook is grote publiekslokker in Gent

De Krook is grote publiekslokker in Gent

In Oost-Vlaanderen was het Gentse project De Krook één van de grootste publiekstrekkers op de Open Wervendag. De Arteveldestad kon de jongste jaren steevast werven openstellen die zowel inzake grootte als inzake complexiteit tot de verbeelding spreken: de renovatie van station Gent-Sint-Pieters, de bouw van de VAC-toren (Lovelinggebouw), de restauratie van de Sint-Baafskathedraal en van de Bijlokesite en de KBC-toren. Het project op de Waalse Krook (foto) past perfect in dat rijtje en kon vorige zondag rekenen op heel wat belangstelling van politici en andere geïnteresseerden.

Afgevaardigd bestuurder Eric Onraedt (met lichtblauwe vest) van hoofdaannemer Antwerpse Bouwwerken noemt het een uitdagend project. 'Het gebouw ziet er in grote lijnen uit als een losse stapel boeken waarbij elke verdieping een boek is. Geen enkele verdieping is dezelfde, maar alles hangt aan drie betonkernen van 30 m hoog die met klimbekisting gerealiseerd werden. De vele imposante uitkragingen zorgden ervoor dat de structuur niet mocht belast worden, zelfs niet met zijn eigengewicht, vooraleer de montage volledig beëindigd was. De stabiliteit wordt slechts verzekerd door de samenwerking van het geheel', duidt Eric Onraedt namens de hele bouwploeg. Het hele project vergt 8.000 m³ beton, 950 ton wapening, 2.200 ton staal, 6.500 m² stalen buitenschrijnwerk met drielagig glas en 16 km aluminium lamellen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Het uitgestrekte en complexe kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan in Berchem kreeg enkele jaren geleden een tijdelijke inrichting om het veiliger te maken. Nu is het definitieve ontwerp klaar.     Na de goedkeuring[…]

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw