Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Krook is grote publiekslokker in Gent

De Krook is grote publiekslokker in Gent

In Oost-Vlaanderen was het Gentse project De Krook één van de grootste publiekstrekkers op de Open Wervendag. De Arteveldestad kon de jongste jaren steevast werven openstellen die zowel inzake grootte als inzake complexiteit tot de verbeelding spreken: de renovatie van station Gent-Sint-Pieters, de bouw van de VAC-toren (Lovelinggebouw), de restauratie van de Sint-Baafskathedraal en van de Bijlokesite en de KBC-toren. Het project op de Waalse Krook (foto) past perfect in dat rijtje en kon vorige zondag rekenen op heel wat belangstelling van politici en andere geïnteresseerden.

Afgevaardigd bestuurder Eric Onraedt (met lichtblauwe vest) van hoofdaannemer Antwerpse Bouwwerken noemt het een uitdagend project. 'Het gebouw ziet er in grote lijnen uit als een losse stapel boeken waarbij elke verdieping een boek is. Geen enkele verdieping is dezelfde, maar alles hangt aan drie betonkernen van 30 m hoog die met klimbekisting gerealiseerd werden. De vele imposante uitkragingen zorgden ervoor dat de structuur niet mocht belast worden, zelfs niet met zijn eigengewicht, vooraleer de montage volledig beëindigd was. De stabiliteit wordt slechts verzekerd door de samenwerking van het geheel', duidt Eric Onraedt namens de hele bouwploeg. Het hele project vergt 8.000 m³ beton, 950 ton wapening, 2.200 ton staal, 6.500 m² stalen buitenschrijnwerk met drielagig glas en 16 km aluminium lamellen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

De multidisciplinaire bouwgroep Denys uit Wondelgem werd geselecteerd om mee te bouwen aan het Porthosproject, dat door Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energiebeheer Nederland werd ontwikkeld om bij te dragen aan het behalen van de[…]

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap