Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

De juiste Grindex-pomp voor het juiste werk selecteren

De juiste Grindex-pomp voor het juiste werk selecteren

De juiste pomp selecteren voor het juiste werk. Voor Quality Pumps is dat de sleutel om probleemloos te kunnen pompen. Quality Pumps werkt met Grindex, een Zweeds A+ merk dat al 75 jaar pompen specifiek voor aannemer, industrie en overheid maakt.

Kenmerkend aan de dompelpompen van Grindex zijn de unieke luchtklep, die ervoor zorg draagt dat deze pompen onbeperkt kunnen droogdraaien. Bij dit unieke systeem wordt de motor van de pomp namelijk gekoeld als er geen water verpompt wordt. Ander kenmerkend feature is het SMART™ systeem. Dat is het ingebouwde beveiligingssysteem waardoor een apart schakelkastje overbodig wordt. De driefasige pompen zijn door de ingebouwde SMART™ beveiligd tegen te hoge temperatuur, draairichting, fasenvolgorde, fasenuitval en spanningsval.

Vervangbare zinkanodes zorgen ervoor, dat de aluminium pomp beschermd wordt bij toepassing in zout of brak water of in een zure omgeving.

Tot slot noemen we de vlakzuigkraag. Dweildroog afpompen is mogelijk dankzij de optionele vlakzuigkraag. Deze rubberen kraag wordt zonder gereedschap over de pomp geschoven.

TOPMATERIALEN

Door gebruik te maken van topmaterialen zijn deze pompen duurzaam, betrouwbaar, slijtvast en breed inzetbaar. Bovendien zijn Grindex pompen licht in gewicht. Door de inzet van optionele toebehoren, zoals de vlakzuigkraag of de zinkanodes, kan deze pomp gebruikers bovendien veel meer en beter van dienst zijn, daar waar andere pompen moeten passen. Ideaal als werfpomp en breed inzetbaar.

DRAINAGE POMPEN

De Grindex drainagepomp is uitermate geschikt voor het verpompen van (vuil) water zonder vaste delen: bouwputten, water met zand, drainagewater, regenwater, enzovoort. De voordelen van deze pomp zijn: licht in gewicht, zeer robuust en op-en-top beveiligd. De uitzonderlijke duurzaamheid en slijtvastheid zorgen ervoor dat deze professionele pomp zeer geschikt is als allround werfpomp. Hij heeft een range van 0.85 – 90 kW voor debieten tussen 6 en 350 l/s.

GRINDEX SLIBPOMPEN

Deze professionele dompelpomp is geschikt voor het zwaardere werk. Slib, modder of licht rioleringswerk? Deze pomp kan het aan. De grote vuildoorlaat (van 38 tot 80 mm) zorgt ervoor, dat water uit vijvers, grachten, sluizen, beken en bouwputten probleemloos kan worden verpompt. Dankzij de gebruikte materialen is deze pomp zeer slijtvast en blijft hij zeer hanteerbaar. Uitvoeringen tussen 0,9 kW en 5,6 kW.

GRINDEX INOX POMPEN

Voor toepassingen in zee, in brak water of in een zure omgeving zijn de pompen uit de Grindex inox reeks dé oplossing. Daar waar een aluminium pomp niet meer kan worden ingezet, neemt deze inox pomp het probleemloos over. De pomp kan worden ingezet bij pH waarden tussen 2 en 10.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

De eerste mobiele stadsbatterij in België werd succesvol geïnstalleerd en getest op een bouwwerf in Stekene van aannemer Vandenbussche. Het duurzame alternatief voor dieselgeneratoren werd ontwikkeld door Near Grid Solutions uit[…]

14/10/2020 | DuurzaamheidEnergie
Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Huurland breidt vloot uit met 2 Mini Screeners

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Meer artikels