Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

De ideale onderdorpel is slijtvast, rotvrij en duurzaam

De ideale onderdorpel is slijtvast, rotvrij en duurzaam

In het Gelderse Lochem staat de fabriek van Kreunen Kunststoffen. Met een geschiedenis die terug gaat tot 1921, heeft men in de loop der decennia producten ontwikkeld voor de bouw en andere sectoren. In 2018 staat innovatie nog steeds bovenaan de prioriteitenlijst bij Kreunen.

Ludo Schennink, commercieel manager bij Kreunen Kunststoffen, spreekt over de  gespecialiseerde oplossingen die het bedrijf heeft ontwikkeld voor de kunststof kozijnenindustrie. De ideale onderdorpel blijkt uit Lochem te komen.

Toegankelijkheid en duurzaamheid

Kreunen Kunststoffen heeft speciaal voor de kunststof kozijnenindustrie de DTS Varipro-onderdorpel ontwikkeld. Schennink licht toe: "DTS staat voor Dutch Treshold Systems. Onder die naam brengen wij onderdorpels op de markt die voldoen aan het bouwbesluit. Om CE-waardig te kunnen produceren, zijn leveranciers van complete kozijnen verplicht om een volledig dicht en getest element te leveren. Een profiel uit pvc zou te hoog worden, hout rot weg als het beneden peil komt en natuursteen kan niet als onderdeel van de totaalconstructie voor gemonteerd worden. Onze DTS Varipro kunststof onderdorpel is de oplossing voor dit probleem."

De toegankelijkheid blijft volledig gewaarborgd met de DTS Varipro onderdorpel. Gemaakt uit Hollodeen en geoctrooieerd door Kreunen, biedt deze unieke onderdorpel talloze voordelen. "Hollodeen is zeer slijtvast en onbreekbaar. Men kan het eenvoudig verwerken en bewerken, het massieve kunststof laat zich boren, zagen en tacken zonder dat daarbij schadelijke stoffen vrijkomen", legt Schennink uit. "We richten ons met de productie van deze onderdorpel volledig op recycleerbaarheid. Wanneer we op lengte leveren, nemen we later het restafval mee terug. Dit recycleren we, om daarna weer als grondstof in te kunnen zetten. Tegenwoordig past dit helemaal in de cradle to cradle-gedachte, wij doen dit echter al meer dan vijftien jaar zo."

Slijtvaste onderdorpel

"De DTS Varipro is nog slijtvaster dan hardsteen en kunststeen. Er vindt geen vuilaanhechting plaats, evenmin als vochtopname. De hoge isolatiewaarde van 0,4 W/m2K maakt deze onderdorpel geschikt voor gebruik in energie-neutrale bouw", aldus Schennink. "De dorpel heft bovendien de koudebrug tussen binnen en buiten op en voorkomt vochttoetreding."

Met liefst negen kleuren, waaronder een aantal natuurtinten, is er voor elk kozijn een passende dorpel te vinden. Hoe zit het met de aansluiting op profielen van de grote systeemhuizen? "Voor elk profielhuis hebben wij passende oplossingen in de vorm van inslagblokken, maar we ontwikkelen liever een specifieke dorpel op maat voor een profielenmerk. Dat kan ook prima, omdat we volledige vrijheid in detaillering bieden", antwoordt Schennink tot slot.

Voor meer informatie kan je terecht op www.kreunenkunststoffen.nl.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Polyclose lokte vorige week meer dan 14.000 bezoekers naar Flanders Expo in Gent. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan bij de vorige editie in 2018. Het was ook inhoudelijk een topeditie met tal van primeurs en nieuwigheden. Dat de sector van raam-,[…]

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Argent ALU - Argenta & ROB

Argent ALU - Argenta & ROB

Meer artikels