Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De gevel van morgen voor bouwprofessionals

Gerelateerde onderwerpen :

,
De gevel van morgen voor bouwprofessionals

Bouwunie organiseert enkele roadshows met als thema ‘De gevel van morgen’.  Op drie locaties wordt telkens de keuze geboden uit negen korte workshops. De aannemers pikken er die uit die ze zelf het interessantst vinden. De roadshow vindt plaats in Genk (21/9), Waregem (23/9) en Mechelen (30/9).
Elke Vlaming een stralende gevel. Daar zet de Vlaamse overheid in 2021 volop op in. Veel werk aan de winkel dus voor aannemers die gevels bouwen of renoveren. Maar hoe zit het juist met die asbest- en energiepremie voor gevelrenovaties? Welke technische innovaties en vereisten zijn er? En wat met de brandveiligheid?
 
“We voorzien een ruim aanbod aan technische workshops van telkens een half uurtje. Zo bieden we bijvoorbeeld een overzicht van de recentste innovaties in circulaire ramen, nieuwe types beglazing en innovatieve inbouwsystemen. Er zijn ook praktische tips over bepleistering op buitenisolatie en we geven de aandachtspunten bij een technisch gevelontwerp”, zegt Jo Kusseneers, directeur marketing en beweging bij Bouwunie. 
 
“Daarnaast zijn er workshops over het omgaan met asbest in de gevelbekleding, de do’s-and-don’ts bij betonherstel en waarop letten bij balustrades bij gevelrenovaties. Gezien de huidige problematiek rond de prijsstijgingen en de materialenschaarste voorzien we tevens een workshop met actuele juridische tips. Ten slotte wordt ook de nieuwe norm voor brandveiligheid voor gevels toegelicht”, vervolgt Jo Kusseneers.
 
De roadshow is bestemd voor algemene aannemers, schrijnwerkers, gevelbekleders, dakdekkers en architecten. Alle bouwprofessionals kunnen, mits inschrijving, gratis deelnemen. Tussendoor kan men, met een hapje een en drankje erbij, kennismaken met diverse leveranciers en fabrikanten die hun nieuwigheden voorstellen.  Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen.
 
Praktisch
 
• Dinsdag 21 september in Thor Central in Genk, André Dumontlaan 67, 3600 Genk - vanaf 17 uur.
• Donderdag 23 september bij Renson in Waregem, Maalbeekstraat 10, 8790 Waregem - vanaf 17 uur
• Donderdag 30 september in Technopolis in Mechelen, Technologielaan 1, 2800 Mechelen - vanaf 17 uur.
Alle info en inschrijvingen: http://www.gevelvanmorgen.be

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Publireportage

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Roval Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium dakranden. Niet alleen beschikt Roval over een uitgebreid assortiment standaarddakranden, maar ook over architectonische dakranden. Een van de dakranden uit het standaardassortiment is[…]

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Meer artikels